Sastin Marianna újabb aranyérme

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.14. 19:01
null
Magyar birkózó is állhatott a madridi dobogó tetején
Az elmúlt hétvégén Spanyolország fővárosában női válogatottunk, valamint fiatal erőkből álló felnőtt szabadfogású csapatunk képviselte hazánk színeit a madridi nagydíjon, amelyen a 60 kilogrammosok között Sastin Marianna remek birkózással aranyérmet szerzett, míg a férfi 61 kilóban Molnár József ezüstérmes lett.

Női birkózásban öt, szabadfogásban pedig négy versenyzőnknek drukkolhattunk a 2015. évi Spanyol Nagydíjon, amelyen a két szakág mellett kötöttfogásban a magyarok nélkül is nagyon erős verseny volt. A mieink közül ketten jutottak fináléba.

A női 60 kilóban Sastin Marianna (Vasas) brillírozott, és legyőzte az idei Ázsia-bajnok kínait az aranyéremért folyó küzdelemben, míg előtte a döntőig vezető úton további két ázsiait múlt felül (egy japánt és még egy kínait).

A verseny másik magyar döntőjét a férfi 61 kilóban Molnár József (Csepeli BC – Abonyi BC) birkózta, aki a nap folyamán japán, majd iráni birkózónál bizonyult jobbnak. A fináléban az amerikai azonban egy hajszálnyival jobbnak bizonyult nála, így az előkelő ezüstérmet szerezte meg az abonyi nevelésű birkózó.

A magyar csapat tagjai közül Gyurits Gergely (Csepeli BC) került még dobogó közelbe, miután a szabadfogású 86 kilogrammosok között olasz és svéd birkózókat győzött le, majd az elődöntőben spanyoltól, a bronzéremért pedig olasztól szenvedett vereséget, így ötödik lett.

A magyar csapat további eredményei
Nők

53 kg: Dénes Mercédesz (Érdi Spartacus) – 1 mérkőzés/0 győzelem/1 vereség
63 kg: Sleisz Gabriella (ESMTK-Mogyoródi KSK) – 1/0/1
69 kg: Wilson Vanessa (Vasas SC) – 2/1/1
75 kg: Németh Zsanett (UTE) – 1/0/1
Férfi szabadfogás
65 kg: Lukács Norbert (Csepeli BC) – 2/1/1
74 kg: Gulyás Zsombor (Csepeli BC) – 1/0/1
A versenyen Weisz György bíróként képviselte hazánk színeit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik