Rali: kétszáznegyven induló a szezonnyitó Eger ralin

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.03.22. 18:01
Népes mezőny, a nevezések alapján (az amatőröket is beleszámítva) 240 autó versenyez az országos ralibajnokság szezonnyitó futamán, a hétvégi, 11. Eger ralin - mondta a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség elnöke csütörtökön, Egerben.

Oláh Gyárfás szerint igen erős idény elé néz a szakág, s kiemelte, hogy az egri, 160.73 km össztávú viadal először lesz része a Közép-Európai Zóna Trófea (CEZ) sorozatnak.

A futamon ezért nemcsak Szlovákiából, hanem a többi szomszédos országból is számítanak résztvevőkre: több kategóriában (CEZ, ORB, ORC, Rallye2, Historic) majd' kétszáz páros indulása várható, amit kiegészít az amatőrök mezőnye.

Adamovits Márk, a Credobus Eger Rallye nevet viselő verseny főszervezője tízéves versenyszervezői gyakorlatára hivatkozva dicsérte az egri önkormányzatot, mert ahogy fogalmazott: ilyen segítő közeggel még nem találkozott. A főszervező azt mondta, sikerült elérni, hogy vissza kellett utasítani nevezéseket, olyan sok volt a jelentkező a MAR, vagyis az amatőrkategóriában.

Martonné Adler Ildikó alpolgármester kijelentette: örül annak, hogy a tavaly még szezonzáró versenyből idén ismét évadnyitó lett. Mint mondta, a verseny legnagyobb hozadéka a város számára az idegenforgalom terén mutatkozik: valamennyi szálláshely telt házzal működik. Az alpolgármester jelezte: az esemény fontosságát tükrözi, hogy a város önkormányzata hárommillió forinttal segíti.

Az Eger rali a hagyományoknak megfelelően a Dobó téri rajtceremóniával indul pénteken 16 órától. Szombaton 9.15-kor indulnak az autók a Szarvaskő–Egerbocs szakaszon, amelyet a pétervásárai elágazás–Bátor, az Egerbakta–Sirok és a Verpelét–Egerszalók etap követ.

A két nap folyamán az ORB mezőnye összesen háromszor teszi meg ezt a kört. Vasárnap siroki, illetve egerszalóki gyorsasági szakaszok következnek, fordított menetiránnyal. Ezeket egészíti ki a szomszédos megyébe átnyúló Borsodnádasd–Balaton község útvonal.

A rali ob további programja:
Miskolc rali április 27–29.
Iseum rali, Szombathely, május 25–27.
Székesfehérvár rali, június 15–17.
Veszprém rali, július 6–8.
Ózd rali, augusztus 24–26.
Mecsek rali, október 12–14.
Zemplén rali, november 9–11.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik