Olimpia: a jövőben Oscar-díj lehet, de már most átadták

MTI MTIMTI MTI
2014.11.07. 19:51
A Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetsége (ANOC) először nevezte meg a legutóbbi nyári és téli játékok legjobbjait, s pénteken Bangkokban nagyszabású ceremónián át is adták a díjakat.

Londonban a kenyai középtávfutó, David Rudisa és az kínai asztaliteniszező, Li Hsziao-hszia volt a legjobb férfi, illetve női versenyző. A férficsapatok közül a francia kézilabda-, a nőknél pedig a brazil röplabda-válogatott volt a legjobb, a legsikeresebb országnak járó elismerést pedig az Egyesült Államok kapta.Londonban a kenyai középtávfutó, David Rudisa és az kínai asztaliteniszező, Li Hsziao-hszia volt a legjobb férfi, illetve női versenyző. A férficsapatok közül a francia kézilabda-, a nőknél pedig a brazil röplabda-válogatott volt a legjobb, a legsikeresebb országnak járó elismerést pedig az Egyesült Államok kapta.

Az idei szocsi téli olimpián a sílövő norvég Ole Einar Björndalen teljesítményét ítélték a férfiak közül a legkiválóbbnak, a nőknél pedig a holland gyorskorcsolyázó Irene Wüstét. A csapatoknál a kanadaiak férfi és női jégkorongozói érdemelték ki a díjat. A legeredményesebb nemzet az orosz volt.

A díjazottakról most egy bizottság döntött, de az ANOC azt szeretné, ha a jövőben a szurkolók foglalnának állást. A szervezet azt is jelezte, hogy reményei szerint a későbbiekben ez a kitüntetés az olimpiai sportok Oscar-díja lesz.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek