MOB: megemlékezés a Halottak napja alkalmából – képek

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2018.10.31. 16:24
Megemlékezést tartott a Magyar Olimpiai Bizottság a Halottak napja alkalmából.
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE (Fotók: Tumbász Hédi)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE (Fotók: Tumbász Hédi)

 

A Farkasréti temetőben az elhunyt olimpiai bajnokok falánál Kulcsár Krisztián mondott beszédet. A MOB elnöke, megemlítve az idei esztendő kiemelkedő eredményeit, hangsúlyozta, ilyenkor álljunk meg egy rövid időre, s emlékezzünk azokra, akik az elmúlt egy évben hagytak itt bennünket.

A magyar sport 177 olimpiai aranyérmét 302 sportoló érte el, közülük 149-en már nincsenek közöttünk, idén öten csatlakoztak az eltávozottakhoz. Littomeritzky Mária (úszó, 1952), Palotai Károly (labdarúgó, 1964), Hevesi István (vízilabdázó, 1956), Fábián László (kajakos, 1956), Kulcsár Győző (párbajtőrvívó, 1964, 1968, 1972) nevének felsorolása előtt az elnök elmondta, a sportolóknak a családjuk mellett létezik egy másik családjuk is, az olimpikonok családja, amelyben ugyanúgy születnek és eltávoznak az emberek.

„Az olimpiai család köteléke mindnyájunkat összetart” – fejezte be megemlékezését Kulcsár Krisztián, majd a Csanádi Árpád Sportiskola egy diákja verssel emlékezett az elhunytakra.

Ezt követően Kulcsár Krisztián, Schmitt Pál, a MOB egykori elnöke és Nébald György a Magyar Olimpiai Akadémia elnöke koszorút helyezett el a falnál, majd a megjelent sportolók rótták le kegyeletüket. A Halottak napja alkalmából többek között Gyenge Valéria, Dömölky Lídia, Tass Olga, Rejtő Ildikó, Szász Emese, Németh Ferenc, dr. Kamuti Jenő, Kárpáti György, Gedó György, Komáromi Tibor, Vári Attila, Gelei József, Szentmihályi Antal, Dunai II Antal adózott egykori sporttársai emlékének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik