MOB: a gyűjtő, aki olimpiai ötkarikát lát, ha arcon ütik

Vágólapra másolva!
2014.09.17. 16:00
A több mint 300 kiállítást jegyző Borovitz Tamás is ott lesz szombaton az Olimpiai és Sport Témájú Gyűjtők XVI. Nemzetközi Találkozóján a Gödöllői Királyi Kastélyban.

„Ha egyszer valaki arcon üt, nem csillagokat, hanem olimpiai ötkarikát fogsz látni!" – idézi a mob.hu a feleség, Marika vicces, a férj gyűjtőszenvedélyét jellemző mondatát.mob.hu a feleség, Marika vicces, a férj gyűjtőszenvedélyét jellemző mondatát.

„Ötezer felett van az olimpiai jelvények száma, ezerhatszáznál több a röplabdás témájú, vébékről, Eb-kről, klubcsapatoktól, különféle tornákról – ezt már a 85 éves Borovitz Tamás mondta gyűjteményéről a Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos honlapjának. – Megvan minden újkori olimpia hivatalos plakettja, ezernyolcszáz-kilencvenhatig visszamenőleg. Köztük kettő másolat, a többi eredeti. Van harminc olimpiai pólóm, tizennyolc garnitúra olimpiai formaruhám, ötven zászlóm, ezernyi apró tárgyam. De nagy becsben tartom azokat az ereklyéket, melyeket harminchárom olimpiai bajnoktól kaptam. Ilyen például Papp Laci bokszkesztyűje, Novák Dezső focicipője, Vízvári György vízipólós sapkája, Székely Éva úszódressze, Növényi Norbert birkózó-, Baczakó Péter súlyemelőruhája, vagy éppen Gedővári Imre kardja, Schmitt Pál nyakkendője."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik