Kick-box: Galambos Péter maradt a szövetségi elnök

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.22. 11:43
Galambos Péter maradt a Magyar Kick-Box-szakszövetség elnöke. A sportvezetőt és az eddigi három alelnököt, Király Istvánt, Juhász Gábort és Katona Attilát ugyanis ismét megválasztotta a sportág közgyűlése. A budapesti eseményen döntöttek a 17 fős elnökségről is.

A sportág irányítóinak megbízatása négy évre szól. Galambos Pétert legutóbb a négy éves ciklus közben, 2015-ben választották meg a szövetség élére, amikor Leyrer Richárd tragikus halála miatt megüresedett az elnöki szék.

„Gyakorlatilag a hazai szövetség megalakulása óta a 2015-ös megválasztásomig alelnökként dolgoztam a legeredményesebb magyar nem olimpiai sportágban. Hatalmas megtiszteltetés és egyben felelősség is a magyar kick-boxért tevékenykedni" – mondta megválasztása után Galambos Péter.

A magyar kick-boxosok számára a 2017-es év kiemelt fontosságú, hiszen májusban Világkupát, novemberben pedig Világbajnokságot rendez Magyarország.

„A közös cél az, hogy ezeket a világversenyeket házigazdaként úgy bonyolítsuk le, hogy a válogatott tovább öregbítse a magyar sport hírnevét. Éppen ezért hamarosan az elnökség megválasztja a szövetségi kapitányokat, akiknek egész éves szakmai programot kell letenniük az asztalra. A Vk-n és a vb-n kívül már a 2018-as Harcművészek Világjátékára (Combat Games) is készülünk, ahol folytatni szeretnénk jó hagyományunkat. Az első kettőn is részt vettünk, és minimum egy aranyéremmel tértünk haza mindkét alkalommal" – tette hozzá az újraválasztott elnök.

A kick-box sportág világszervezete, a WAKO a formagyakorlatok mellett hat küzdelmi szakágban rendez hivatalos versenyeket. A kiütésre menő full-contact, low-kick és K1 szabályrendszereket ringben bonyolítják le, míg a félerős ütéseket és rúgásokat engedélyező point-fighting, light-contact és kick-light kategóriák tatamin zajlanak. A világesemények kezelhetősége végett a szakágakat szétosztották, így két helyszínen és időpontban bonyolítják le a páratlan években a világbajnokságokat, illetve a páros esztendőkben az Európa-bajnokságokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik