Kick-box: három aranyéremnél járnak a magyarok a vb-n

Vágólapra másolva!
2023.11.24. 21:04
null
Fotó: Facebook/Magyar Kick-box Szakszövetség
A felnőttek között eddig három aranyérmet szereztek a magyarok a portugáliai Albufeirában zajló kick-box-világbajnokságon.

A magyar szövetség péntek esti tájékoztatása szerint a szombatig tartó világversenyen rekordot jelentő 70 nemzet csaknem 1400 kick-boxosa lép tatamira és száll ringbe.

A vb-n a felnőttek mezőnyében pénteken öt magyar döntőzött, és közülük hárman is megnyerték fináléjukat. A pointfighting szabályrendszerben Cselovszki Patrik (57 kg) és a korábbi világbajnok, az idei Európai Játékokon sporttörténelmi aranyat nyerő Bálint Martin (74 kg) ráadásul egyaránt technikai KO-val múlta felül venezuelai, illetve olasz ellenfelét. A light-contactban Száraz Gergő (63 kg) is diadalmaskodott olasz riválisával szemben, így megvédte világbajnoki címét.

Nem sikerült ugyanakkor nyernie az októberi Küzdősportok Világjátékán győztes Zajácz Bencének, valamint a két éve vb-első Szmolek Emánuelnek, ők ezúttal ezüstérmet szereztek.

A formagyakorlatosok között a nőknél a zenés formagyakorlat kategóriában korábban Halustyik Cintia is ezüstérmes lett.

A veteránoknál hat magyar aranyérem, emellett három második és öt harmadik hely fűződik a magyarok nevéhez. Kiemelkedik Kovács Marianna teljesítménye, aki három szakágban indult és mindháromban a dobogó tetejére állhatott fel.

A szombati zárónapon további felnőtt magyar versenyzők küzdhetnek majd az aranyéremért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik