Hosszú, Gyurta és Görbicz: a legértékesebb sportolóink

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.06. 10:30
null
A magyar sport uralkodói: Gyurta Dániel és Hosszú Katinka (Fotó: NS-archív)
A Nemzeti Sport Online olvasói nem tévedtek. Az előző év végén megtartott szavazásunkon elsöprő többséggel választották meg Hosszú Katinkát 2014 legjobbjának – most pedig a Forbes magazin által készített „A legértékesebb magyar sportolók” huszonötös listáján végzett az élen.

A szerkesztők a sportolókat 60 százalékban a sporteredményük, 40 százalékban a tudatos márkaépítés tekintetében rangsorolták – Hosszú Katinka tízkilónyi érmet nyert, a világ első dollármilliomos úszónője lett, és megjelent első könyve is. Férjével és edzőjével, Shane Tusuppal rengeteget szerepelnek a médiában, a vízben elért sikerek önmagukért beszélnek, és a márkaépítés is igazán jól megy a házaspárnak.

Mindent elmond a magyar sport erejéről, hogy az olimpiai bajnok tornász, Berki Krisztián például lemaradt a dobogóról, miután a lista másodikja az úszó (Londonban 200 mellen aranyérmet szerző) Gyurta Dániel lett, a harmadik meg a jelenleg gyermeket váró kézilabdázó, Görbicz Anita.

A szintén ötkarikás aranyérmes kardvívó, Szilágyi Áron például „csak” a nyolcadik, megelőzve a világ egyik legjobb férfi kézilabdázóját, Nagy Lászlót. A legjobb tízben még négy „vizes” sportoló szerepel: a vízilabdázó Varga Dániel (testvére, Dénes a lista 11. helyén található) és Madaras Norbert, az úszó Cseh László, valamint a Londonban két aranyérmet és 63 millió forintot begyűjtő kajakos, Kozák Danuta – a huszonötös listából tizenhárman ebben a három sportágban szerepelnek.

A legmagasabban jegyzett magyar labdarúgó, Dzsudzsák Balázs hiába keres évi 700 millió forintot, a „versenyben” csupán a 23. helyre értékelték, míg a listát 25. helyével a forrófejűnek titulált úszó, Verrasztó Dávid zárja.

HUSZTI SZABOLCS A LEGJOBBAN KERESŐ MAGYAR SPORTOLÓ

A hivatalos adatok nem minden esetben ismertek, azonban a Forbes magazinban megjelent összeállítással egyeztetve a Blikk tabellája alapján Huszti Szabolcs kapja a legtöbbet a sportolók közül. A kínai Csangcsun Jatajban szereplő korábbi válogatott focista évente 4 millió eurónyi (1.22 milliárd forintnyi) bért kap.

A hazai élmezőnyben Huszti két kollégáját előzte meg. A második Dzsudzsák Balázs, aki 2.5 millió eurót (760 millió Ft-ot) kap az orosz Dinamo Moszkvánál. A harmadik Szalai Ádám, a német Hoffenheim csatára 2 millió eurót (614 millió Ft-ot) kasszíroz évente. A negyedik pozícióban az MKB-MVM Veszprém kézilabdázója, Nagy László áll, ő 750 ezer eurót (230 millió Ft-ot) keres.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik