Darts: meglepetések a nemzeti bajnokság első fordulójában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.11. 08:54
Címkék
Szombaton Székesfehérváron rendezték az idei steel egyéni nemzeti bajnokság első fordulóját a hétből, és bizony akadtak meglepő eredmények - a legmeglepőbb a 16 éves Lakatos Gergely döntőig tartó menetelése volt a férfiaknál. A végső győzelmet Takács Gábor és Németh Éva szerezte meg.  

A rengeteg nevező miatt 512-es (!) tábláról indult a férfiak emiatt majdnem egész napos versengése, még úgy is, hogy az idei PDC European Tour grazi versenyére indulási jogot szerző Alexits Tamás, eddigi egyetlen PDC világbajnoki indulónk, Bezzeg Nándor vagy a másfél éve az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveldet legyőző Végső János nevét hiába kerestük a mezőnyben. Ott volt viszont a mindössze 16 éves Lakatos Gergely (Smile DC), aki hét ellenfelét is legyőzve egészen a döntőig jutott, ahol a rutinos második kiemelt Takács Gábor (Prince of Darts DSE) állította meg 3:1-es szettaránnyal – az elődöntők vesztesei az ötödik kiemelt Mester Zoltán (Sport DC) és Major Nándor (Kaposvári DK) voltak.

A hölgyeknél Erdei Nóra (Prince of Darts DSE) és Németh Éva (BEAC) játszotta a döntőt, amelyet utóbbi nyert meg 7:4-es legaránnyal – de az igazsághoz tartozik, hogy a honi női versenyek legutóbbi időszakának legjobbjai, Ihász Veronika és a szintén csupán 16 esztendős Czipó Vivien immár a férfiak között indult el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik