SZ. M. 2020.02.20 14:25 Frissítve: 2020.02.20 17:59

Asztalitenisz: vége a rossz sorozatnak, nyert az Ecseki, Szudi duó

Férfi párosban a negyedik helyen kiemelt Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős négy játszmában legyőzte svéd ellenfelét, így a péntek délelőtti negyeddöntőben már az éremért játszhat.

Vége a rossz sorozatnak, nyert az Ecseki, Szudi duó (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A budapesti world tour verseny főtáblás küzdelmeinek első napján két vereséggel nyitottak a mieink, előbb a Szudi Ádám, Pergel Szandra, majd pedig a Madarász Dóra, Pergel Szandra páros szenvedett vereséget, azaz a rossz rajt után már ráfért a mieinkre némi pozitív löket.

A férfi páros nyolcaddöntőjében asztalhoz álló az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duóra várt a feladat, hogy megszakítsa a rossz sorozatot, s a negyedik helyen kiemelt magyar egység hozta is a szokott formáját, négy szettben győzött a svéd Anton Kallberg, Elias Ranefur duó ellen. A mieink amellett, hogy jól játszottak, a kritikus pillanatokban sem remegett meg a kezük.

„Őszintén szólva, kicsit ideges voltam, de ott volt mellettem Ádám, aki a nyugodtságával ellensúlyozott – mondta Ecseki Nándor.Jó párost alkotunk, kiegészítjük egymást, ami nagy előny olyan egységekkel szemben, akik ritkábban játszanak együtt.”

„Ezért van az, hogy a meccsek nehezebb pillanataiban is általában jó döntést hozunk, mert ilyenkor még fontosabb, hogy pontosan tudjuk, mit csinál a másik, mire számíthatunk – tette hozzá Szudi Ádám. Most is ez történt, már a második szettet is megnyerhettük volna, a harmadikban és a negyedikben pedig a végjátékban sokat segített az összeszokottság.”

Az Ecseki, Szudi duó ezzel ott van a legjobb nyolc között, a péntek délelőtti negyeddöntőben a némi meglepetésre a japán Togami, Uda páros legyőző indiai Achanta, Gnanasekaran kettős lesz az ellenfél.

WORLD TOUR, BOK-CSARNOK
Férfi páros. Nyolcaddöntő:
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Kallberg, Ranefur (svéd) 3:1 (5, –13, 12, 10)

2020.04.06 17:30:31

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A GINOP projekt fő célkitűzéseiről és eredményeiről Prof. Dr. Than Péterrel beszélgettünk. (x)

pr
2020.04.05 23:18:34

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Kérdés: amikor el lehet kezdeni gyülekezni a startvonalnál, mindenki a saját pályáját akarja-e becsülettel megfutni, vagy a másik oldalba könyöklésén töri majd magát.

2020.04.03 22:55:50

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ismerjük el, mit kaptunk még a szovjet sporttól: egy terepet, ahol különösebb tét nélkül lehettünk ellenzékiek.

2020.04.02 11:47:20

Egyéb egyéni MAROSI GERGELY

Az olimpiai falut és az All Star-mérkőzéseket is a nagy krízisnek köszönhetjük • Elképesztő ötkarikás kalandok és egy rejtői balhé magyar legendákkal.