SZ. M. 2020.02.20 12:56 Frissítve: 2020.02.20 13:48

Asztalitenisz: a Madarász, Pergel kettős is búcsúzott

A budapesti World Tour-verseny csütörtöki játéknapja egyelőre nem úgy alakul, ahogyan szerettük volna, hiszen a Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros után a Madarász Dóra, Pergel Szandra kettős is kikapott a nyolcaddöntőben, utóbbit portugál-kínai duó ejtette ki.

Az olimpiai selejtezővel ellentétben ezúttal a portugál-kínai páros örülhetett (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Pergel Szandrának nem jutott sok ideje a pihenésre, ugyanis alig fél órával azután, hogy a Szudi Ádámmal alkotott vegyes párosa nyolcaddöntőt játszott – Pergelék az indiai Achanta, Batra duótól szenvedtek vereséget –, női párosban szólították asztalhoz. Igazán pikáns meccsre volt kilátás, ugyanis Madarász Dórával az oldalán a portugál-kínai Shao Jieni, Yu Fu kettőssel találkoztak, amelynek tagjai ott voltak az egy hónappal ezelőtti portugáliai csapat olimpiai selejtezőn éppen a mieinktől vereséget szenvedő válogatottban. A számukra rosszul záruló kvalifikáció után minden bizonnyal presztízsnek tekintették ezt a mostani nyolcaddöntőt, s ennek megfelelően kezdték az összecsapást. A magukra találó Madarászék 0:1-ről 2:1-re alakították az állást, majd egy újabb fordulat után 2:2-nél jöhetett a mindent eldöntő ötödik szett. Szinte végig fej fej mellett haladt a két egység, a hajrá a portugáloké volt, ők jutottak be a legjobb nyolc közé.

„Nagyon jó párossal játszottunk szoros meccset – mondta Madarász Dóra. Előfordul, hogy ilyen ellenféltől kikapunk, ez benne van a sportban, meg aztán a olimpiai kvalifikáción legyőztük a portugálokat, azt már senki nem veheti el tőlünk.”

WORLD TOUR, BOK-CSARNOK
Női páros. Nyolcaddöntő:
Shao Jieni, Yu Fu (portugál)–Madarász Dóra, Pergel Szandra 3:2 (6, 9, –11, 7, 8)

2020.04.03 22:55:50

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ismerjük el, mit kaptunk még a szovjet sporttól: egy terepet, ahol különösebb tét nélkül lehettünk ellenzékiek.

2020.04.02 11:47:20

Egyéb egyéni MAROSI GERGELY

Az olimpiai falut és az All Star-mérkőzéseket is a nagy krízisnek köszönhetjük • Elképesztő ötkarikás kalandok és egy rejtői balhé magyar legendákkal.

2020.04.02 21:40:23

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Elképzeltem hasonló jelenetet egy üresen tátongó stadion, teszem azt a Puskás Aréna előtt egy szintén idős futball-legendával, a gyengélkedő Mészöly Kálmánnal, esetleg a riói Maracana előtt Pelével.

2020.03.31 22:56:16

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Megfelelő szakmai támogatással az erőállapotot szinten tartani hivatott gyakorlatok többsége is háziasítható, hiszen lépcső szinte mindenütt van, miként gumikötél rögzítésére alkalmas gerenda, kampó vagy ajtókeret is.

2020.03.31 22:52:42

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Rácáfolt mindenfajta lebecsülésre, ez sem éppen kis tett.