Sz. M. 2020.02.20 11:59 Frissítve: 2020.02.20 12:39

Asztalitenisz: kiesett a Szudi, Pergel páros Budapesten

Az olimpiai részvételre jó eséllyel pályázó Szudi Ádám, Pergel Szandra kettősnek nem sikerült megismételnie a tavalyi bravúrt, amikor is ezüstérmet szerzett a budapesti World Tour-versenyen. Ezúttal a nyolcaddöntőben búcsúzott.

A Szudi Ádám, Pergel Szandra páros búcsúzott Budapesten (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A főtáblás küzdelmek során magyar részről a Szudi Ádám, Pergel Szandra kettős lépett először asztalhoz a World Tour-sorozat budapesti állomásán, azaz a mieink mindjárt a közepébe csaptak, hiszen az olimpiai részvételre jó eséllyel pályázó duóról van szó. Szudiék kvalifikációs rangsorban elfoglalt helyük igencsak biztató, ami persze nem jelenti azt, hogy hátradőlhetnének, hiszen minden ranglistapont jól jöhet. A nyolcaddöntő nem ígérkezett egyszerű feladatnak, a túloldalon ugyanis az indiai Sharath Kamal Achanta, Manika Batra kettős állt, előbbi a 34., utóbbi a 67. a világranglistán, ami ha összevetjük a mieinkével (Szudi a 132., Pergel a 76.), érzékelhető a különbség. Igaz, a magyar kettős már számtalanszor bizonyította, hogy párosban a legjobbakkal is felveszi a versenyt. Az első szettben érezhető volt némi bizonytalanság a játékukon, aztán elkapták a fonalat – a harmadik játszmában 2:5-ről 10:5-re fordítottak, azaz sorozatban nyolc pontot szereztek), s a negyedikben is majdnem végig irányítottak, de most ez is kevés volt, az indiai duó jutott be a legjobb nyolc közé

„Rosszul kezdtünk, aztán a második játszmától magunkra találtunk, majd 2:1-nél a negyedikben 8:4-re vezettünk, azaz a kezünkben volt a meccs – mondta Szudi Ádám. – Akkor sajnos nem tudtuk lezárni a mérkőzést, a folytatásban pedig már az ellenfélnél volt a lélektani előny. Furcsa meccs volt, nem alakult ki igazán jó játék, nem voltak látványos labdamenetek sem.”

ASZTALITENISZ
WORLD TOUR, BOK-CSARNOK
Vegyes páros. Nyolcaddöntő

Achanta, Batra (indiai)–Szudi Ádám, Pergel Szandra 3:2 (8, –9, –6, 9, 7)

2020.04.05 23:18:34

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Kérdés: amikor el lehet kezdeni gyülekezni a startvonalnál, mindenki a saját pályáját akarja-e becsülettel megfutni, vagy a másik oldalba könyöklésén töri majd magát.

2020.04.03 22:55:50

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ismerjük el, mit kaptunk még a szovjet sporttól: egy terepet, ahol különösebb tét nélkül lehettünk ellenzékiek.

2020.04.02 11:47:20

Egyéb egyéni MAROSI GERGELY

Az olimpiai falut és az All Star-mérkőzéseket is a nagy krízisnek köszönhetjük • Elképesztő ötkarikás kalandok és egy rejtői balhé magyar legendákkal.

2020.04.02 21:40:23

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Elképzeltem hasonló jelenetet egy üresen tátongó stadion, teszem azt a Puskás Aréna előtt egy szintén idős futball-legendával, a gyengélkedő Mészöly Kálmánnal, esetleg a riói Maracana előtt Pelével.