HIRDETÉS
HIRDETÉS
SZŰCS MIKLÓS (Alicante) 2018.09.18 14:24 Frissítve: 2018.09.18 15:51

Asztalitenisz: felemás rajt az egyéni Európa-bajnokságon

A férfi és női egyes selejtezőkkel megkezdődött az alicantei egyéni Eb. A nőknél mind a három magyar a főtáblára került, a férfiaknál viszont Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor és Lakatos Tamás is a selejtezőből indult.

HIRDETÉS

 

Jól kezdődött a mieink számára a verseny, hiszen Majoros Bence a kétszeres Európa-bajnok görög Kalinikosz Kreangával kezdett. Utóbbiról tudni kell, hogy már bőven túl van a csúcson, de 46 évesen is remekül mozog az asztalnál, a keze pedig még a régi, azaz Majorosnak minden egyes pontért alaposan meg kellett dolgoznia.

„Még mindig remekül játszik, sok olyan labdát elért, amit mások talán már hagytak volna, s érezhető volt, hogy kiváló a technikája, nagyon tisztán ütött. A mérkőzés előtt egy kicsit izgultam, elvégre mégiscsak Kreanga állt a másik oldalon, de így utólag azt mondom, jó volt ilyen meccsel elkezdeni az Európa-bajnokságot” – mondta a magyar férfijátékosok közül a legelőkelőbbnek számító 46. helyen rangsorolt Majoros, miután hat játszmában legyőzte a görögöt. Ennél sokkal könnyebben vette az első akadályt Ecseki Nándor, túlzás nélkül kijelenthető, hogy a bolgár Deniszlav Kodjabasev nem volt vele egy súlycsoportban.

Viszont két vereséget is kénytelenek voltunk elkönyvelni az első fordulóban: Lakatos Tamás valós tudása alatt játszva simán kikapott a walesi Callum Evanstől, Szudi Ádám pedig egy végletekig kiélezett partit bukott el Vildan Gagyijevvel szemben. Ez utóbbi összecsapáson az orosz 2:0-ra elhúzott, Szudi 3:2-re fordított, a hatodik játszmában pedig 9:2-es hátrányból kapaszkodott vissza, ám Gagyijev 10:9-nél már könyörtelen volt. A döntés az ötödik szettre maradt, de a lendületbe jött Gagyijevet ott már nem lehetett megállítani.

A selejtezők este a csoportkör második fordulójával folytatódnak, s négy férfijátékosunk természetesen akkor is asztalhoz áll majd.

ASZTALITENISZ, EGYÉNI EURÓPA-BAJNOKSÁG, ALICANTE
Férfiak. Egyes. Selejtező. 14. csoport: Majoros Bence–Kreanga (görög) 4:2 (9, 10, 8, –8, –11, 6)
16. csoport: Gagyijev (orosz)–Szudi Ádám 4:3 (5, 4, –3, –8, –9, 9, 7)
20. csoport: Ecseki Nándor–Kodjabasev (bolgár) 4:0 (5, 9, 5, 4)
23. csoport: Evans (walesi)–Lakatos Tamás 4:0 (8, 7, 10, 8)

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.17 00:00:47

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Nyilván sporteseményen önként munkálkodni más tétel, mintmondjuk százhetven éve, 1848-ban a haza hívására – »Kossuth Lajos azt üzente...« – magunktól bevonulni a honvédség lobogója alá.

2018.10.17 13:34:33

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.15 23:42:43

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A búcsú ne feltétlenül szép legyen, inkább – megnyugtató. Mert a virágcsokrokkal, a vázákkal, a névre szóló mezekkel tele a padlás, a lelátóról érkező vastaps is megszokott, ám az már kevésbé, hogy az egykori klasszis valóban érezze a törődést, a megbecsülést.

2018.10.14 23:26:14

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Számos olyan életutat találhatunk a UFC berkein belül, amelyekből a bálványkereső fiatalok is sokat tanulhatnak, de nem a nézettséget és a bevételeket növelő hangulatfokozással.

2018.10.13 23:47:50

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Egyetlen érv sem szól amellett, hogy Magyarország éppen tizenkét bajnokát emelje fel egy megkülönböztetett elit kasztba, és azok mind hatvan éven felüliek legyenek. Tizenkettő egyébként is egy tucat, és a nemzet sportolói végképp nem tucatemberek.

HIRDETÉS
HIRDETÉS