Rögbi: fantasztikus magyar siker, feljutott a válogatott

Vágólapra másolva!
2017.05.06. 17:47
null
Volt, aki az ország másik végéből utazott el a találkozóra (Fotó: Tóth Rebeka)
Finnországban aratott győzelmének köszönhetően ősztől már magasabb osztályban, az 1-es konferenciában szerepelhet a magyar férfi rögbiválogatott.

Remek hangulatban indult útnak a magyar rögbiválogatott péntek délelőtt Budapestről Helsinkibe.

Miután leszállt a küldöttségünket szállító repülőgép és a külföldön játszó magyar játékosok is megérkeztek a finn fővárosba, a válogatott azon nyomban a szombati mérkőzés helyszínére sietett, ahol Richie Williams szövetségi kapitány átmozgató edzést tartott. Később a csapat elfoglalta a szálláshelyét, majd a helyi magyar konzulátuson tett látogatást, kapott vacsorát, élvezte a diplomaták társaságát – akik egyébként a mérkőzésen is tiszteletüket tették.

Kiss Antal, a Magyar Rögbiszövetség elnöke is a válogatottal tartott, s jó hírekkel szolgált nemcsak a játékosoknak, hanem minden, a sportágat szerető honi állampolgárnak. Elmondta, a jövőben komoly infrastrukturális fejlesztéseket hajtanak végre, így egyre komolyabb háttérrel rendelkező sporttá válik Magyarországon ez az olimpiai sportág.

A Finnország elleni összecsapás korai szakaszában alaposan meglátszódott a gárdán a mérkőzés fontossága, ugyanis a mieink pontatlanul, idegesen kezdtek. A vezetést végül mi szereztük meg Sacase Martin büntetőrúgása révén, majd nem sokkal később célt értek el a finnek, így fordítottak. A szünet előtt azonban Sacase ismét büntetőből volt eredményes, ezzel 5–6 állt az eredményjelzőn a félidőben.

A második negyven perc egy ismét eredményes Sacase-rúgással indult, ekkor már nyoma sem volt az első játékrészben elkövetett hibáknak. Mindez meg is látszott a magyar csapat játékán, egymást követték a célok és a jutalompontok. Külön megsüvegelendő Collet Gergő teljesítménye is, aki két célt vitt a mérkőzésen. Szervezetten játszott válogatottunk, amely végül 37–5-re múlta felül a finneket, így ősztől már az Európai Nemzetek Kupája-sorozat 1-es konferenciájának Déli csoportjában szerepelhet, emellett pedig jogot szerzett a Japánban rendezendő 2019-es vb selejtezőjén való indulásra.

„A hideg ráz. Az első félidőben nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy elterveztük. Nagy volt a nyomás, semmi sem jött össze. A második játékrészben már tartani tudtuk magunkat a megbeszéltekhez, átvettük az irányítást, és megszereztük a szezon legnehezebb győzelmét” – foglalta össze érzéseit a mérkőzéssel kapcsolatban Máthé Zoltán, a gárda csapatkapitánya.

„Nagyon boldogok vagyunk. Az volt a célunk a szezonban, hogy lépésről lépésre haladjunk, és ez sikerült is. Ezen a meccsen most nem voltunk jók az első félidőben, aztán a 60. perctől igazi rögbit játszottunk. Hihetetlenül büszke vagyok a srácokra” – értékelt a találkozót követően Richie Williams, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A teljes meccs:

EURÓPAI NEMZETEK KUPÁJA-SOROZAT
2-ES KONFERENCIA, ÉSZAKI CSOPORT
FINNORSZÁG–MAGYARORSZÁG 5–37 (5–6)

MAGYARORSZÁG: Szabó Tamás, Máthé Zoltán, Pocskai Szabolcs, Szalai Mátyás, Drabbant Dávid, Zair Andrew, Gyurcsik Mózes, Ágotai Ákos, Czakó Attila, Sacase Martin, Katona Jonatán, Suiogan Tímár, Antal Benjamin, Kiss Kornél, Collet Gergő.
Cserék: Zelenka Viktor, Fehér Attila, Márki Roland, Herzsenyák Szabolcs, Szabó István, Almási Bence, Németh Andor, Révfalusi Bálint.
Szövetségi kapitány: Richie Williams
A magyar pontszerzők

Cél:
Collet 2, Katona, Sacase
Jutalomrúgás: Sacase 4
Büntető: Sacase 3

Finnországban aratott győzelmével a magyar válogatott megnyerte a csoportot.

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 19 pont (157–30), 2. Dánia 15 (161–42), 3. Norvégia 9 (98–109), 4. Finnország 5 (92–144), 5. Észtország 0 (39–222)

A MAGYAR VÁLOGATOTT EREDMÉNYEI A 2016–2017-ES SOROZATBAN
2016. október 1.ÉsztországMagyarország
553 (027)
2016. október 8.MagyarországDánia25–13(20–3)
2017. április 22.MagyarországNorvégia
42–7 (32–0)
2017. május 6.FinnországMagyarország5–37 (5–6)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik