Rögbi: az olimpiai részvétel a mieink célkeresztjében

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.12.11. 12:52
Czakó Attila, a 7-es rögbiben az idén legjobbnak választott hazai játékos szerint minden sportolónak az az álma, hogy olimpián szerepelhessen, így a rögbiválogatott is azon lesz, hogy ez megvalósuljon.

„Rajta vagyunk a kvalifikáción, elindulunk és minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni azért, hogy egyszer kijussunk az olimpiára” – nyilatkozott az M4 Sport Sportreggeli című műsorában. Egyéni elismerését illetően hozzátette, mindig is vágyott rá, hogy a sportágnak az olimpiai válfajában is értékeljék a teljesítményét.Sportreggeli című műsorában. Egyéni elismerését illetően hozzátette, mindig is vágyott rá, hogy a sportágnak az olimpiai válfajában is értékeljék a teljesítményét.

„Az, hogy a szövetség és az edzők engem szavaztak meg, mindenképpen erőt és további motivációt ad” – szögezte le.

Máthé Zoltán, akit a 15-ös rögbiben láttak a legjobbnak idén, azt mondta: „ez nem jelenti azt, hogy valamit befejeztünk és hátra lehet dőlni, hanem azt, hogy még keményebb munkát kell végezni”.

Az összeállításban, amely a szövetség hétvégi, dobogókői ünnepségén, illetve kétnapos szakmai konferenciáján készült, megszólalt a díszvendég, a világbajnoki bronzérmes walesi Phil Davies is.

„Ahhoz, hogy Magyarország a legjobbak közé kerüljön, először is egy jól kidolgozott, hosszú távú tervre van szükség. Minél több embert kell bevonni a sportágba, kezdve az edzőkkel, folytatva a játékosokkal egészen a bírókig” – hangsúlyozta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik