A Bulldogok Esztergomban védte meg bajnoki címét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2011.05.14. 19:53
null
Boldog Bulldogok – övék a bajnoki cím
Az első osztályú rögbibajnokság, a DHL Extraliga esztergomi döntőjében a Battai Bulldogok tíz ponttal nyert a hazai pályán játszó Esztergomi Vitézek ellen, és megvédte bajnoki címét. A százhalombattaiak a klub történetének negyedik bajnoki aranyérmét ünnepelhették éppen legnagyobb honi riválisuk otthonában, míg sorrendben harmadszor értek fel a sportág magyarországi csúcsára.

A bemelegítésnek szánt bronzmeccsen a végjátékban alakult ki a nagy különbség, amikor a gyorsabb kecskeméti emberekkel már nem tudták tartani a lépést az egyébként is statikusabb Exiles-játékosok. A finálé előtt 7's rögbit láthatott a majd' háromezres publikum, köszönhetően a döntő napjára és közelébe szervezett esztergomi majálisnak – tudniillik a sportág egyik honi fellegváráról beszélünk –, a felnőttekből álló Budapest Exiles nem sok esélyt adott a középiskolások alkotta, egy éve összeálló esztergomi leánycsapatnak. A legnagyobb sikert a hazaiak apró termetű játékosa, a 145 centi és alig 45 kilós Fehér Hanna aratta, aki lelkesedésével magasságát meghazudtolóan a mezőny fölé nőtt, bátran bújt el a karok között-alatt és kis jóindulattal még célt is vitt.

Közben a főszereplők már a pályán (!), ám a játék szempontjából abszolút holttérnek számító sarkokban melegítettek, de nem sokat kellett várni, hogy ők is egymásnak feszüljenek.

A hagyományos piros-fehér csíkos mezben játszó Esztergom kezdett határozottabban, a sárga alapon fekete mintás szerelésben pompázó százhalombattaiak megilletődötten nyitottak, így beszorultak a saját térfelükre és védekezni kényszerültek. Viszont 2009-ben nem véletlenül taszították le a honi trónról az itthon kereken egy évtizeden át egyeduralkodónak számító esztergomiakat, a tizedik percben első támadásukat – gyakorlatilag az ellenfél térfelén is először jártak – céllal fejezték be.

Ezt követően kiegyenlítődött a mezőnyjáték, a hazaiak a 23. percben második büntetőjükből első pontjaikhoz jutottak, majd három perccel később egy újabb büntetővel már a vezetést is átvették. A félidő hajrájában picit az indulatok játszották a főszerepet, a csomagokban ment az adok-kapok. Ezt az etapot a 37. percben a Bulldogok második célja zárta le, ami annyiban hasonlított az elsőhöz, hogy gyors akció futott végig a bal oldalon, a különbséget az jelentette, hogy ezúttal összejött a célbónusz is. A népes vendégtábor ekkor hangban messze felülmúlta a hazaiakat, talán ennek is volt köszönhető, hogy az utolsó percben célveszélyes támadást semlegesített a Batta, és hatpontos előnnyel vonulhatott rövid pihenőre. (12–6)

A folytatásban húsz percig a mezőnyben fárasztották egymást a csapatok – némi meddőnek bizonyuló esztergomi mezőnyfölény alakult ki közben –, ennek eredménye sok ütközés, ápolás, játékmegszakítás és sérülés miatti csere lett.

A 60. percben büntetővel jutott a Bulldogok hétpontos különbségen, így lőtávolon kívül – ami a célból plusz a bónuszból jöhetne ugye össze –, de a nagyot küzdő vendéglátók tíz perc elteltével két büntetőt értékesítettek, amellyel ismét izgalmassá tették a mérkőzést. Parázs lett a hajrá, a döntőt aztán a 76. percben a vendégek harmadik célja zárta le. Akkor a Bulldogok már teljesen beszorult saját térfelére, a Vitézek mindent egy lapra feltéve rohamoztak, de egy elcsent labdából indított gyors kontra és mindössze három passz középen célt eredményezett. Eldőlt, innen már nem lehetett visszaút. (22–12)

RÖGBI DHL EXTRALIGA
DÖNTŐ
Battai Buldogok–Esztergomi Vitézek 22–12 (12–6)
A 3. HELYÉRT
Kecskeméti ARC–Budapest Exiles 36–10
SZUPERKUPA (AZ EXTRALIGA UTOLSÓ HELYEZETTJE ÉS AZ NB I LEGJOBBJA)
Szegedi Gorillák–Esztergomi Apródok 45–20
A bajnokság végeredménye: 1. Battai Buldogok, 2. Esztergomi Vitézek, 3. Kecskeméti ARC, 4. Budapest Exiles, 5. Nagyváradi Spartacus, 6.Szegedi Gorillák

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik