Sportlövészet: nyolc kvóta talál gazdára a győri Eb-n

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2024.02.20. 14:14
Sinka László együttműködési megállapodást írt alá Gurisatti Gréta vízilabdázóval, aki sportruházati márkájával támogatja a magyar sportlövőket (Fotó: Török Attila)
A Magyar Sportlövők Szövetsége legalább egy párizsi kvótát és három érmet remél a felnőtteknek jövő csütörtöktől szombatig tartó győri 10 méteres Európa-bajnokságon.

Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Sportlövők Szövetsége a junioroknak a vasárnapi megnyitóval, a felnőtteknek jövő csütörtökön kezdődő győri légfegyveres Európa-bajnokság előtt, amelyen a lehető legnagyobb csapattal vesz részt a magyar küldöttség. Nem véletlenül beszéltek az érintettek Párizsról, az esemény ugyanis fontos olimpiai kvalifikációs verseny, az egyéni számokban két-két kvóta talál gazdára. Az elmúlt két évtizedben három Európa-bajnokságot is rendeztek Győrben: 2004-ben, 2016-ban és 2018-ban – utóbbi kettőnek már a Magvassy-csarnok és az Audi Aréna adott otthont, ahogy az idei kontinensviadalnak is.

Fantasztikus lenne hasonlóan szerepelni, mint nyolc évvel ezelőtt, akkor három kvótát szereztek a magyar versenyzők a riói olimpiára – hangsúlyozta Sinka László, a honi szövetség főtitkára, aki együttműködési megállapodást írt alá Gurisatti Gréta vízilabdázóval, aki sportruházati márkájával támogatja a magyar sportlövőket.– Az előző győri Európa-bajnokságokon résztvevő sportolók, sportvezetők nagyra értékelték a szervezőbizottság munkáját, és ahogy akkor, ezúttal is mellénk állt a városvezetés. Már két évvel ezelőtt elkezdtük a szervezést, nagyszerű csapattal dolgozhatunk, és hálásak vagyunk az állami támogatásért is. Ami az elvárást illeti, legalább egy olimpiai kvóta mellett három-öt éremben reménykedünk.”

Sinka László elmondta, eddig 41 országból 610 nevezés érkezett az Európa-bajnokságra, amelyen az orosz és a fehérorosz versenyzők nem vehetnek részt. Négy számban összesen nyolc olimpiai kvótát osztanak ki – Pekler Zalánnak már megvan a párizsi repülőjegye, de így is motiváltan, nagy célokkal várja a versenyt.

Rengeteg edzéssel teltek az elmúlt hetek, kitartóan dolgoztunk – mondta a négyszeres Európai Játékok-győztes komáromi puskás. – Egyre jobb formába lendülök, nagyon várom az Európa-bajnokságot. Az eredményt és a helyezést illetően nem szeretek konkrét célokat kitűzni magam elé. Akkor leszek elégedett, ha az alapverseny után úgy lépek ki a lőállásból, hogy mindent kiadtam, amire képes voltam.”

A MAGYAR EB-CSAPAT
Férfiak. Puska: Péni István, Somogyi Péter, Pekler Zalán (olimpiai kvótáért indulók), Hammerl Soma, Hári Péter (ranglista pontokért indulók). Pisztoly: Tátrai-Fejes Miklós, Polgár János, Trájer Szabolcs (olimpiai kvótáért indulók), Szemán Dávid, Nagy László (ranglista pontokért indulók)

Nők. Puska: Dénes Eszter, Mészáros Eszter, Bajos Gitta (olimpiai kvótáért indulók), Nagybányai-Nagy Anna, Lovász Dorina (ranglista pontokért indulók). Pisztoly: Major Veronika, Fábián Sára Ráhel, Jákó Miriam (olimpiai kvótáért indulók), Komáromi Krisztina Panna, Sike Renáta (ranglista pontokért indulók)

Puska vegyes csapatban: Péni István, Dénes Eszter; Pekler Zalán, Mészáros Eszter

Pisztoly vegyes csapatban: Major Veronika, Tátrai-Fejes Miklós; Fábián Sára Ráhel, Polgár János

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik