Légfegyveres Eb: egy magyar arany a nyitó napon Győrben

Vágólapra másolva!
2024.02.26. 18:15
Fotó: Facebook/Hungarian Shooting Federation
Kálmán Bálint aranyérmet nyert a junior fiúk légpuska számában a győri légfegyveres Európa-bajnokság hétfői nyitó napján.

 

A magyar szövetség beszámolója szerint Kálmán a 60 lövéses alapversenyből 628,3 körös teljesítménnyel a második helyen került be a nyolcas fináléba.

Ott Somogyi Péter tanítványa 251.2 kört lőtt, amivel aranyérmes lett. A döntőben Kálmán Bálint az első öt lövés után az ötödik, a tizedik lövést követően a második helyen állt, a 12. lövés után állt az élre, és már nem is engedte ki a kezéből a győzelmet. A második az alapversenyben első svéd Victor Lindgren lett 248.9 körrel, míg a dobogó harmadik fokára az osztrák Patrick Entner állhatott fel 226.4 körrel.

„Tavaly az ifik között a csapatversenyben lettem Európa-bajnok, így a mostani az első nagy egyéni sikerem. Az alapverseny nehezen indult, de aztán a puska beállításával sikerült a hibát orvosolni. A döntőben nem nyomasztott, sokkal inkább motivált, hogy az élen állok. Nagyon örülök, hogy itthon volt ez az Eb, nagyon feldobott, hogy ennyien szurkoltak nekem” – értékelt a finálé után Kálmán Bálint.

A junior lányok között Tóth Anna az alapversenyben 625,6 körött lőtt, ezzel nyolcadik helyen jutott fináléba, ahol 143.2 körrel a hetedik helyen végzett. Az aranyérmet a norvég Synnoeve Berg szerezte meg.

A Kálmán Bálint, Török Ferenc, Dénes András hármas a hagyományos csapatversenyben a hetedik helyen végzett 1865.1 körrel, itt Ausztria nyerte az aranyérmet.

A légpisztoly vegyes csapatok versenyében a Gergő Lilla, Nagy Ákos Károly kettős 553 körrel a 21. lett, a Kálóczi Regina, Weite Hayden duó pedig 546 körrel a 30. helyen zárt. A versenyszám aranyérmét Grúzia szerezte meg.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik