Darts-vb: A világ legjobb játékosát győztem le – Scott Williams Van Gerwen kiejtése után

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.01.02. 09:47
Lejátszották a PDC-dartsvilágbajnokság negyeddöntőit, ahol drámai és sima meccseket is láthattak a nézők. A keddi elődöntőkben Rob Cross Luke Littlerrel, Scott Williams pedig Luke Humphries-szel találkozik, vagyis a londoni közönség csupa angol versenyzőért szoríthat.
Scott Williams az elődöntőben folytathatja (Fotó: Getty Images)
Scott Williams az elődöntőben folytathatja (Fotó: Getty Images)
Scott Williams az elődöntőben folytathatja (Fotó: Getty Images)

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, Scott Williams fordulatos meccsen 5:3-ra legyőzte a holland Michael van Gerwent a Londonban zajló PDC-világbajnokság esti negyeddöntőjében. A mérkőzés után a hazai közönség előtt versenyző Williams érthetően boldogan értékelt, interjújában nem győzte keresni a szavakat.

„Épp most győztem le a világ legjobb játékosát. Az igaz, hogy ma nem ugyanaz a Michael van Gerwen volt, akit az elmúlt meccseken láttunk, ez azonban nem az én problémám. Nagyon boldog vagyok, imádom a tömeget, akik értem szorítanak” – foglalta össze az angol versenyző.

Williams ellenfele az elődöntőben honfitársa, Luke Humphries lesz, aki a nyolc között Dave Chisnallt múlta felül nagyon simán, 5:1-re. „Furcsa érzés volt, hogy ezúttal végig vezettem a találkozón. Végig nagyon keményen nyomtam, nem hagytam magam. Chizzy is remekül játszott, rendesen megnehezítette a dolgomat. Az első pár meccsen nem voltam önmagam, ma este azonban azt a formámat hoztam, amit néhány nagyobb meccsen már megmutattam. Ezúttal úgy játszottam, ahogy kellett” – mondta a meccs után Humphries.

A játéknap legnagyobb meccsét két angol versenyző, Chris Dobey és Rob Cross játszotta. Előbbi már 4:0-s előnyben is volt, amikor Cross összeszedte magát és zsinórban öt leget nyert, amivel kiharcolta az elődöntőt. A meccs után Cross egyebek mellett arról beszélt, hogy 4:0 után maga sem hitt őszintén a fordításban, azonban ahogy közeledett ellenfeléhez, már tudta, hogy a legjobb játéka még hátravan.

„Nem tudom szavakba önteni, amit most érzek. Reálisan nézve négy-nullás hátrányban azt hittem, hogy ezzel vége van. Ahogy azonban közeledtem Chrishez, tudtam, hogy megnyerhetem a meccset, mert a legjobb formám még hátravan” – értékelt Cross, hozzátéve, hogy már várja az elődöntőt, ahol a torna meglepetésemberével, a 16 éves Luke Littlerrel mérkőzik (az angol csodagyerek a negyeddöntőben az északír Brendan Dolant verte 5:1-re).

„Mindenki szereti az esélytelenekről szóló történeteket, így vagyok ezzel én is. Fantasztikus, amit művel, megérdemli a világ összes szerencséjét. Egy nagyon kedves fiatal fiú, holnap (az interjú még hétfőn készült – a szerk.) azonban egymás ellen dartsozunk, nekem pedig mindent bele kell adnom. Ahhoz, hogy megnyerjem a tornát, gyorsan javulnom kell, de azt hiszem, képes vagyok rá” – fogalmazott Cross az elődöntő előtt.

DARTS
PDC-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Rob Cross (angol, 8.)–Luke Littler (angol)
Scott Williams (angol)– Luke Humphries (angol, 3.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik