Darts-vb: Van Barneveld nem fél a 16 éves tehetségtől

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.30. 11:02
null
Van Barneveld a nyolcaddöntőben csap össze a fiatal angollal (Fotó: Getty Imges)
Az ötszörös világbajnok legenda, Raymond van Barneveld a Sky Sportsnak adott interjújában elmondta, nem fél a 16 éves berobbanó tehetségtől, Luke Littlertől a dartsvilágbajnokságon. 

Miután a holland legenda 4:1-re legyőzte Jim Williamst a harmadik fordulóban, a nyolcaddöntőben összekerült a világbajnokság legnagyobb meglepetésével, a mindössze 16 éves Luke Littlerrel, aki eddig mindenkit meglepve, nagyon magabiztosan jutott be a legjobb 16 közé.

A találkozó előtt az 56 éves holland a Sky Sportsnak elmondta, nagyra tartja a fiatal tehetséget, de nem fél összecsapni vele.

„Megláttam és arra gondolta, hogy ő tényleg egy fantasztikus játékos, de én nem az ellenfelemmel, hanem a táblával játszom.”

„Nem félek Michale Van Gerwentől, nem félek Luke Humphriestól, nem félek Phil Taylortól és nem félek Luke Littlertől sem” – tette hozzá magabiztosan a holland dartsozó.

Van Barneveld eddigi utolsó világbajnoki címét 2007 első napján szerezte, 20 nappal Littler születése előtt. Annak ellenére, hogy a fiatal angol nem láthatta a holland győzelmeit elárulta, nagyon felnéz rá és alig várja, hogy megmérettesse magát ellen.

„Hihetetlen lesz Raymond ellen játszani, hisz ő a darts egyik legendája. Volt szerencsém beszélni vele és Van Gerwennel a hotelben, ahol annyit mondtak, bármi is legyen tartsam fenn a fejem és maradjak fókuszban.”

DARTS
PDC-VILÁGBAJNOKSÁG
NYOLCADDÖNTŐ

13.40 (Tv: Sport1)
Scott Williams (angol)–Damon Heta (ausztrál, 10.)
Daryl Gurney (északír, 27.)–Dave Chisnall (angol, 11.)
Rob Cross (angol, 8.)–Jonny Clayton (walesi, 9.)
20.40 (Tv: Sport1)
Brendan Dolan (északír, 28.)–Gary Anderson (skót, 21.)
Raymond van Barneveld (holland, 29.)–Luke Littler (angol)
Luke Humphries (angol, 3.)–Joe Cullen (angol, 14.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik