Sportrádió: Felajánlottam, hogy az olimpiáig ingyen is folytatom, mégis kirúgtak – Aranyosi Péter

Vágólapra másolva!
2023.10.12. 13:17
null
Aranyosi Péter az elmúlt másfél évtizedben segítette a férfiválogatott munkáját, elévülhetetlen érdemei vannak a mostani csapat sikereiben (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Mint beszámoltunk róla, a világbajnoki és az olimpiai felkészülés közben az asztalitenisz sportág nemrégiben megválasztott elnöksége a férfiválogatott munkáját segítő Aranyosi Pétertől és a női csapatnál dolgozó Bachman Pétertől is megvált úgy, hogy előtte a szövetségi kapitányokkal nem egyeztettek. Később a két szövetségi kapitányt is elküldték. A Sportrádió Hazafutás című műsorában Szabó Szilárd beszélgetett Aranyosi Péterrel.

 

„A főtitkár úr közölte, hogy jelenleg nincs a válogatott edzőkre pénz – fogalmazta meg menesztése okát Aranyosi Péter.Azzal kezdte, hogy nincs havi háromszázezer forint arra, hogy továbbra is alkalmazza a másodedzőket, valamint mert strukturális váltás lesz. Továbbá azt is mondta, hogy úgy tudja, a játékosok külföldön edzenek, ezért elég egy edző. Elmondtam neki, hogy ez pontosan fordítva van, mert a játékosok itthon vannak, s a partnerekkel együtt rengetegen vannak a teremben, így ezt a feladatot egy ember nem fogja tudni elvégezni.”

A szakmai vitával, ellentéttel kapcsolatban elmondta, hogy az új elnökség – amely csak néhány hónapja vezeti a sportágat – szinte semmiben sem kérte ki a véleményüket, noha például Aranyosi a válogatottnál már 16 éve dolgozik.

Aranyosi a para-asztaliteniszezőket is edzi, viszont nem tud nekik edzéseket tartani, mert nem engedik be az Ormai László Asztalitenisz Csarnokba.

„Megdöbbentem! Szerettem volna múlt hét szombaton bemenni a csarnokba, de megállítottak a biztonsági őrök – mesélte, s megjegyezte, hogy eléggé ellentmondásos az, hogy az elnökség pénzhiányra panaszkodik, de közben már biztonsági őröket alkalmaz a csarnokban. Ők azonban nem a labdákat vagy az asztalokat őrizték, hanem az volt a feladatuk, hogy a nem kívánatos személyeket, mint Bátorfi Zoltánt (menesztett női szövetségi kapitány), Muskó Pétert (menesztett férfi szövetségi kapitány), Türei Ferencet (volt ifiválogatott edző), Szili Györgyöt és őt ne engedjék be. A nevekről egy listát kaptak. – Megkérdeztem a biztonsági őröket, hogy mi ennek az oka, de nem tudták megmondani. A mai napig le vagyok döbbenve és nem tudom elfogadni, illetve nem értem, mi folyik itt.”

„Amikor kirúgtak, felajánlottam, hogy társadalmi munkában az olimpiáig folytatnám a munkám, egy fillért sem kérek érte, ennek ellenére elküldtek – mondta csalódottan Aranyosi. – Amikor megérkezett az új vezetés, lehetett tudni, hogy vadásznak ránk, és Muskót feltétlen el akarják távolítani, ahogy engem is.”

„Ezek a történések negatívan hatnak a játékosokra, illetve az olimpiai kvótaszerzés esélyére” – szögezte le.

A TELJES BESZÉLGETÉST IDE KATTINTVA HALLGATHATJA MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik