Asztalitenisz: Majoros-bravúr az ománi selejtezőben

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.10.09. 18:56
null
Majoros Bence jó formában kezdte a maszkati versenyt (Fotó: WTT)
Maszkatban, a WTT-sorozat contender versenyének selejtezőjében Majoros Bence a nála előrébb jegyzett német Ricardo Walther, Madarász Dóra pedig ázsiai játékos ellen győzött mindketten egy lépésre vannak a főtáblától. 


A menetrend szerinti bravúrjával jelentkezett ismét Majoros Bence (világranglista-117.): férfiválogatottunk első számú játékosa, a WTT-sorozat Maszkatban zajló contender verseny selejtezőjének második fordulójában három játszmában intézte el Ricardo Walthert (77.). A 32 esztendős német hosszú évek óta top 100-as játékos, 2019 márciusában a 34. helyen jegyezték, s most is negyven hellyel előzi meg a 26 éves magyart, aki nem először nyer nála magasabban rangsorolt ellenféllel szemben.

Az ománi mezőny erejét jól jelzi, hogy Majoros ezzel a sikerrel csak a selejtező második körén jutott túl, a folytatásban hasonlóan húzós ellenfél a francia Jules Rolland (94.) vár rá – a párharc győztese már kvalifikál a főtáblára. Majorossal szemben Ecseki Nándornak (310.) nem sikerült vennie ezt az akadályt, igaz Noshad Alamiyannal (53.) szemben ez nem is lehetett elvárás. Az iráni asztaliteniszező a nemrégiben befejeződött Ázsiai Játékokon párosban és csapatban is bronzérmes lett úgy, hogy a negyeddöntőben mindkétszer japánok álltak a túloldalon, 2018-ban pedig egyesben végzett a harmadik helyen. A balkezes Alamiyan nem is adott esélyt Ecsekinek, három sima szettben jutott tovább.

A nőknél Madarász Dórának (84.) mindjárt a kvalifikáció első fordulójában ázsiai ellenfél Koj Zsuj-hszüan (207.) jutott. A szingapúri nem tartozik a topkategóriás játékosok közé, így Madarásznak nem is okozott különösebb gondot a legyőzése, ezzel Majoroshoz hasonlóan egy győzelemre van a főtáblától: kedden a hongkongi Li Ho-csing (113.) ellen áll asztalhoz.

Magyar szemmel a későbbiekben még az Ecseki, Majoros férfi és az Ecseki, Madarász vegyes párosra lesz érdemes figyelni – a kiemelésnek köszönhetően mindkét egységünk csak a szerdán rajtoló főtáblás küzdelmes során áll asztalhoz.

WTT-SOROZAT, CONTENDER, MASZKAT
Férfiak. Egyes. Selejtező. 1. forduló
Majoros Bence–al-Farszi(ománi) 3:0 (2, 2, 4).
2. forduló:Majoros–Walther (német) 3:0 (7, 10, 5)
Alamiyan (iráni)–Ecseki Nándor3:0 (8, 5, 6)

Nők. Egyes. Selejtező. 1. forduló
Madarász Dóra–Koj Zsuj-hszüan(szingapúri) 3:0 (4, 4, 5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik