Öttusa: a vb-n szerzett érmekkel szakmailag nem megy sokra a sportág Mizsér Attila szerint

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.09.10. 14:01
null
Szöul olimpiai bajnoka, Mizsér Attila (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
Működési hiányosságokról, azonnal megoldandó problémákról és a magyar öttusa jövőjéről is beszélt Mizsér Attila, a hazai sportági szövetség főtitkára a Mandinernek adott interjújában.


„Akadt néhány érem, amely a kirakatban esetleg jól mutat, de szakmai szempontból sajnos ezekkel nem sokra megy a sportág, ha az olimpiai elvárásokat nézzük. Van egy nagyszerű versenyzői állományunk, ezt szögezzük le. Hosszabb kibontást is megér, hogy kiben milyen potenciál van, de ez a vb rámutatott számos, eddig a sportágban magunk előtt gördített problémára és hiányosságra, amelyet azonnal orvosolni kell, ha nem akarunk nagyobb pofonokba beleszaladni” – mondta el az angliai Bathban rendezett világbajnokság kapcsán Mizsér Attila.

A Magyar Öttusaszövetség főtitkári posztját április óta betöltő Mizsér elárulta, súlyos gondokat kellett és kell megoldania a szervezetben.

„Krízismenedzsment üzemmódra kellett váltanom, kollégákat kellett fejvadásznom, miközben a sportág belső működésében is ordító hiányosságok mutatkoztak.”

A magyar öttusázók párizsi szereplése kapcsán bízik abban, hogy kiemelkedő eredmények is születnek majd.

„Van egy olyan versenyzői gárdánk, akikkel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy reális cél lehet jövőre Párizsban az olimpiai érem a nőknél és a férfiaknál egyaránt.”

Mizsér elmondása szerint a sportág hazai jövőjének építése érdekében az öttusa népszerűsítésébe kezd a szövetség.

„Most szeptemberben és októberben több mint 20 helyszínen népszerűsítjük az öttusát, bevonva több ezer hétköznapi embert is. Növeljük az ismertséget, bevételeket generálunk, és a toborzási tevékenységünket is szisztematikusan erősítjük.”

A TELJES INTERJÚT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik