Horgászat: újra világbajnok lett a magyar válogatott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.07.10. 11:17
null
A világbajnok csapat (Fotó: mohosz.hu)
A magyar válogatott aranyérmet szerzett a szerbiai Fehértemplomban (Bela Crkva) rendezett feeder horgász-világbajnokságon. A múlt hétvégi versenyen – a magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint – 27 nemzet képviselői mérették meg magukat.

A világranglista második helyén álló magyar nemzeti csapat a bravúros második napi horgászatának is köszönhetően, hatalmas küzdelemben szerezte meg újra a világbajnoki címet. Harminckét ponttal lett első, a második helyen Hollandia végzett 36 ponttal, míg a bronzérem az angol válogatott (38 pont) tagjainak nyakába került.

A magyar válogatottat Szénási Béla szövetségi kapitány, Kocsis László másodkapitány, Bakó Péter, Erdei Attila, Sipos Gábor, Sivák Mátyás, Szabó Bence, Walter Tamás versenyző, Balog Áron, Barna Szilárd, Borda Zsolt, Simon Zoltán, Varsányi Miklós segítő és Polyák Csaba csapatvezető alkotta.
Egyéniben Bakó Péter ötödik, Erdei Attila nyolcadik, míg Sivák Mátyás a kilencedik helyen végzett a Kajtaszovo (Gajtás)-csatornán rendezett vb-n.

Ebben a szakágban Magyarország 2019-ben, a Dél-Afrikai Köztársaságban nyerte az első aranyát, majd a koronavírus-járvány miatt kényszerű szünet következett. Tavaly Belgiumban bronzérmes lett a csapat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik