AIPS: a szövetség is beszámolt a centenáriumi év budapesti elindulásáról

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.07.06. 19:27
null
A 99. „születésnapi” ünnepség résztvevői (Fotó: Dömötör Csaba)
Címkék
Budapesten ünnepelte a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség, hogy belépett a centenáriumi évébe. A vasárnap a meghívott külföldi sportújságírók a szövetség születésnapi tízóraiján vettek részt, hétfőn pedig az augusztusi atlétikai vb helyszíneit is megtekintették – az eseményekről az AIPS a hivatalos oldalán számolt be. 

 

„Vasárnap a Magyar Sportújságírók Szövetsége eseményén vettünk részt Budapesten, amelyen olyan neves sportolók vettek részt, mint Schmitt Pál, kétszeres olimpiai aranyérmes vívó, Magyarország korábbi köztársasági elnöke és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja” – kezdi írását a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) a centenáriumi évének elindításáról.

A szövetség beszámolt arról, hogy dr. Mamusich Gertrúd – Mamusich Mihály Budapesten élő unokája – is ott volt, és elhozta az összejövetelre azt a diplomát, amelyet nagyapja a nemzetközi és a francia olimpiai mozgalom vezetőitől kapott az 1924-es párizsi olimpia tudósítójaként.

A helyszínen egészségügyi problémák miatt nem tudott részt venni, így online tartott beszédet Gianni Merlo, az AIPS elnöke. Ebben hangsúlyozta a szövetség történelmi jelentőségét és az elmúlt évszázad sporteseményeiben betöltött szerepét.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, az AIPS Europe alelnöke, lapunk főszerkesztője, Szöllősi György és az AIPS alelnöke, Csisztu Zsuzsa meghívására hazánkba érkezett AIPS-tagok hétfőn az atlétikai világbajnokság helyszínein egy előzetes bejáráson vettek részt.

Ezt a szövetség is megemlítette, valamint kiemelte, hogy az esemény a világ minden tájáról megragadja majd a közönséget, ez pedig a sportújságíróknak és a televíziós közvetítőknek köszönhető. Emellett beszámolt az augusztusi vb fenntarthatósági stratégiájáról is, hiszen ez lesz az első olyan atlétikai világesemény, amelyben kiemelt szerepet kap a faültetés, a hulladékcsökkentés, a környezetbarát közlekedés és az oktatás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik