Videó: megdőlt a magas sarkúban futás 100 méteres Guinness-rekordja

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.29. 08:47
null
Christian Roberto López Rodríguez megdöntötte a magas sarkúban futás 100 méteres rekordját (Fotó: guinnessworldrecord.com)
A spanyol Christian Roberto López Rodríguez új világcsúcsot ért el a magas sarkú cipőben futás 100 méteres távján, s ezzel új Guinness-rekordot állított fel – számolt be róla a Guinness World Records honlapján.

 

A 34 éves spanyol 3.24 másodperccel maradt el Usain Bolt világcsúcsától (Fotó: guinnessworldrecords.com)
A 34 éves spanyol 3.24 másodperccel maradt el Usain Bolt világcsúcsától (Fotó: guinnessworldrecords.com)

A 34 éves spanyol férfi 12.82 másodperc alatt teljesítette a magas sarkúban futás 100 méteres távját, ezzel csupán 3.24 másodperccel maradt el Usain Bolt, 2009-ben, a berlini világbajnokságon elért 9.58-as világrekordjától.

A 34 éves spanyol a mostani eredménnyel a német André Ortolf rekordját adta át a múltnak, aki 2019-ben 14.02 másodperc alatt teljesítette a távot magas sarkúban.

A guinnessworldrecords.com kitért arra is, hogy a magas sarkúnak legalább hét centiméter magasnak és hegyénél 1.5 centiméter szélesnek kell lennie.

López Rodríguez elmondta, hogy a futásra való felkészülés nagyon kimerítő és specifikus volt.

„Nagy kihívást jelent, hogy magas sarkúban, ilyen nagy sebességgel futhassak, de Spanyolországban vannak ilyen versenyek és nekem mindig jól mentek” – fogalmazott az új rekorder.

López Rodríguez egyébként összesen 57 Guinness-rekordot tart, mint például a bekötött szemmel futás 100 méteren, a klumpában futás, a zsákban futás, de több olyan csúcsa is van, melyeken úgy teljesített 100 métert, hogy közben egy ujján egyensúlyozott például egy baseballütőt vagy egy gitárt. A 100 méteres futás mellett a spanyol kilenc perc 41 másodperccel tartja az állon biciklit egyensúlyozás rekordját és két óra 41 percig egy tárgy orron való egyensúlyozását, de López Rodríguez nevéhez köthető a lépcsőzés közbeni zsonglőrködés három tárggyal, mely során 2082 lépcsőfokot tett meg.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik