Sportrádió: „Nem elégedhetünk meg a minimummal, feszegetnünk kell a határainkat”

Vágólapra másolva!
2023.06.14. 22:03
null
Szondi Laura, a Sportrádió riportere (Fotó: Facebook/Szondi Laura)
A hétvégén zárult a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) fiatal újságíróknak szervezett tábora Innsbruckban. Magyarországról egyedül Szondi Laura volt ott, aki a Sportrádió munkatársa, és Szegő Tibornak beszélt a Hazafutásban az élményeiről.

 

„Én a Magyar Sportújságírók Szövetségén keresztül kerültem kapcsolatba a táborral. Amikor beléptem a szövetségbe, akkor küldtek egy hírlevelet a programról. Nagyon jó lehetőségnek tartottam, már csak azért is, mert külföldön szerezhettem tapasztalatot, s ott ismerhettem meg új embereket. A szövetségen keresztül jelentkeztem, és utána kaptam az értesítést, hogy engem választottak ki” – mondta Szondi Laura.

„Maximum huszonnyolc éves lehetett egy jelentkező, ebbe én bőven belefértem. Fontos volt az angolnyelv-tudás, mert Ausztriában végig így kellett kommunikálnunk és dolgoznunk. Egy önéletrajzra és egy motivációs levélre volt még szükség.”

Elmondta, hét különböző országból – Spanyolországból, Olaszországból, Németországból, Ausztriából, Ugandából, Szlovéniából és Magyarországról – jöttek fiatal újságírók Innsbruckba, s az AIPS oldalára kellett cikkeket írniuk a hegyi- és terepfutó-világbajnokságról. A nap végén egymás előtt nézték át a fiatalok az írásokat, így mindenki tudott tanulni a többiek hibáiból is.

„Nem elégedhetünk meg a minimummal, folyamatosan feszegetnünk kell saját határainkat, és új kihívásokat kell keresnünk” – tette hozzá a Sportrádió riportere.

A teljes interjút IDE KATTINTVA hallgathatják meg!

Szondi Laura és Szegő Tibor (Fotó: Sportrádió)
Szondi Laura és Szegő Tibor (Fotó: Sportrádió)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik