EJ, vívás: erre nem számítottunk, 4. lett férfi kardcsapatunk

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2023.06.28. 18:09
null
Ezúttal nem ment a kardcsapatnak (Fotó: Földi Imre, archív)
Erre nem számítottunk: előbb a döntőről, majd a bronzról is lemaradt férfi kardcsapatunk Krakkóban az Európai Játékokon – Szilágyi Áronék a negyedik helyen végeztek.

 

Felhőtlenül szinte sosem örülünk, ha az az érem nem arany, de erről férfi kardcsapatunk tehet leginkább, hiszen évek óta sikerrel szerepel a világversenyeken – ahhoz meg aztán végképp nem vagyunk hozzászokva, hogy ne álljon ott a kvartett a dobogón.

2016 óta nem fordult elő, hogy érem nélkül zárt volna a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás alkotta négyes világ- vagy Európa-bajnokságon – szerdáig.

Sajnos már a franciák elleni elődöntő sem festett jól a mi szempontunkból, és biztos, hogy ezt az asszót alaposan kielemzi a következő három hétben, vagyis a milánói világbajnokság rajtjáig a csapat.

Ahogyan szükség lesz erre a németek elleni bronzmeccs kapcsán is, amelyről elég annyit mondani, hogy utolsó emberként Szilágyi Áron 21:40-nél köthetett be...

Ilyenre sem volt még példa, talán csak a 2017-es lipcsei világbajnokság döntőjében a dél-koreaiak ellen – meg szerdán a németek ellen, ők nagyon jól felkészültek a mieinkből, ráadásul jobban is pörögtek, s ahogy nőtt az előnyük, csak még lelkesebbekké váltak.

Mi meg csak futottunk az eredmény után…

Címvédőként vágott neki a krakkói Európa-bajnokságnak férfi kardcsapatunk – negyedik helyezettként távozik onnan.

A csapatból Decsi Tamás értékelt a honi szövetség honlapjának: „A madridi világkupaarany után Krakkóban a négy közé jutottunk, ez az olimpiai kvalifikáció szempontjából mindenképp megnyugtató. Annak persze nem örülünk, hogy ez a nap így alakult. Éles meccset vívtunk a franciákkal, a vereség után viszont nem tudtuk összekapni magunkat a németek ellen, ezt a meccset ki kell elemeznünk. Mostantól csak a világbajnoksággal foglalkozunk.”

Szatmári András az M4 Sportnak így nyilatkozott: „Szétestem, főleg az utolsó két asszóban, szerintem nagyban rajtam múlt, hogy nem lettünk érmesek. Az elmúlt időszakban azt láttam, ha jól vívtam, akkor nyertünk, ha nem, akkor kikaptunk, ez nagy teher. Felhúzhattam volna a többieket, ehelyett csak lejjebb rántottam őket, úgyhogy ezt magamra vállalom. Most nem jött ki jól a lépés, mentálisan fáradt voltam, így utólag felvetődik bennem, vajon el kellett-e indulnom az Európai Játékokon.”

A csatornának értékelt Szilágyi Áron is: „Annyira a grúzok elleni negyeddöntőre figyeltünk, hiszen az a kvalifikáció és a világranglista szempontjából is fontos asszó volt, hogy ez rányomta a bélyegét az egész délutánunkra, egyszerűen nem találtuk magunkat. A franciákat legalább még szoros csatára késztettük, de a németek elleni meccshez nem nagyon tudok hozzáfűzni semmit. Ők egy kész tervvel érkeztek, megvalósítottak mindent, mi pedig mintha önmagunk árnyéka lettünk volna. Nem sikerült a franciák elleni elődöntő után átállnunk a németek ritmusára és azt csináltak velünk, amit akartak.”

EURÓPAI JÁTÉKOK
VÍVÁS
Kard. Férfiak. Csapat. Nyolcaddöntő:
Magyarország–Azerbajdzsán 45:25 (Szatmári +8, Gémesi Cs. +7, Szilágyi +5). Negyeddöntő: Magyarország–Grúzia 45:28 (Szatmári +10, Gémesi Cs. +7, Szilágyi 0). Elődöntő: Franciaország–Magyarország 45:42 (Gémesi Cs. +4, Szilágyi +2, Szatmári –9). A 3. helyért: Németország–Magyarország 45:28 (Decsi T. –2, Gémesi Cs. –4, Szilágyi –5, Szatmári –6). Döntő: Franciaország–Olaszország 45:42. Végeredmény. Európa-bajnok: Franciaország (Bolade Apithy, Sebastien Patrice, Maxime Pianfetti, Tom Seitz), Olaszország (Luca Curatoli, Michele Gallo, Matteo Neri, Luigi Samele), 3. Németország (Raoul Bonah, Lorenz Kempf, Frederic Kindler, Szabó Mátyás), 4. Magyarország (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik