EJ, asztalitenisz: ezüstérmes az Ecseki, Madarász vegyes páros

PATAI GERGELY (Krakkó)PATAI GERGELY (Krakkó)
Vágólapra másolva!
2023.06.26. 20:36
null
Ecsekiék nagyszerű szereplésének ezüstérem lett az eredménye (Fotó: MTI)
Ezüstérmet szerzett az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros hétfőn az Európai Játékok krakkói asztalitenisz-versenyén.

Bravúros győzelmeivel megteremtette magának a lehetőséget az Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettős, hogy vegyes párosban aranyéremért és olimpiai kvótáért állhasson asztalhoz az Európai Játékokon. Ha az eddigi ellenfeleiket nehéznek neveztük, a Qiu Dang, Nina Mittelham duóra ez hatványozottan igaz volt, de titkon azért reménykedtünk benne, hogy nincs jó napjuk a németeknek, miután egyesben korábban mindketten elveszítették negyeddöntőjüket.

Mintha hullámvasúton ültünk volna az első szettben, amely két magyar ponttal kezdődött, de Ecseki adogatása után Qiu Dang megmutatta, hogy hiába játszik tollszárfogással, azért a fonákja sem gyenge. Elkapták a ritmust a németek, 2:0-ról hirtelen 2:6 lett, de ugyanilyen váratlanul ledolgozta hátrányát a magyar kettős, amely Madarász tenyereseivel egyenlített. Sőt, miután két szerváját sem tudta visszaadni Mittelham, már kettővel vezettek a mieink, ám a folytatásban rövid labdamenetek végén már csak a németek szereztek pontot, és 11:9-re megnyerték az első szettet.

A rövid szünet nem törte meg eléggé a rivális lendületét, ezért időt kellett kérnie Bátorfi Zoltán szövetségi kapitánynak, aki belül bizonyára izgult, de rezzenéstelen arccal figyelte az eseményeket, és a játékosokat is igyekezett nyugtatni. Ecsekiről eddig is tudtuk, hogy nem szívbajos típus, de a második szettben kimondottan magas szinten játszott, több bravúrpontot is ütött. A németeknek viszont rendre volt válaszuk, ezt a játszmát is behúzták (11:6), ezzel közel kerültek a kvótához.

A magyar kettős azért küzdött, hogy életben tartsa reményét, eközben a hálás közönség minden pontot, látványos megoldást megtapsolt. Kellett a biztatás, mert a németek megállíthatatlannak tűntek, nagyon jól oldották meg az első labdákat, és bátran gyorsították a játékot. Olykor felelőtlenül is, talán nem számoltak Madarász klasszisával, aki 6:3 után két szenzációs pontot szerzett, 8:8-nál utol is érték riválisukat a mieink.

Játék közben már addig is csend volt a csarnokban, de az utolsó labdameneteknél a lélegzetüket is visszafojtották a nézők. Aztán ütemes taps következett, ugyanis kétszer is szettlabdához jutott párosunk, de sajnos egyikből sem tudta lezárni a játszmát – megtették a németek 12:11 után, így 3:0-ra megnyerték a döntőt, a Madarász, Ecseki kettős ezüstérmet szerzett.

„Nekem ők a legjobbak” – mondta Bátorfi Zoltán a mieinkről, akik hétfő este még csalódottak voltak, de remélhetőleg kedd reggel már úgy kelnek fel, hogy érzik, tudják, elhiszik: bravúros menetelés végén, minden várakozást felülmúlva végeztek a második helyen, s gyűjtöttek fontos olimpiai ranglistapontokat.

EURÓPAI JÁTÉKOK
ASZTALITENISZ
VEGYES PÁROS, DÖNTŐ
Qui Dang, Nina Mittelham (németek)–Ecseki Nándor, Madarász Dóra 3:0 (9, 6, 11)

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Patai Gergely tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik