Vívás: ötödik a férfi párbajtőrcsapat az isztambuli vk-n

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2023.05.21. 17:44
null
Siklósi Gergelyék egy asszót veszítettek el (Fotó: Nemzeti Sport)
Egyetlen asszóját veszítette el férfi párbajtőrcsapatunk az isztambuli világkupa-viadalon, sajnos éppen a negyeddöntőt, így az ötödik helyen végzett.

 

Minden tekintetben, és tulajdonképpen majdnem minden körben borult a papírforma a férfi párbajtőrözők isztambuli világkupa-viadalán, s hogy ez mennyire igaz, ahhoz elég, ha csak annyit rögzítünk, hogy a döntőbe Hollandia és Kazahsztán jutott: a hollandok a verseny előtt a 24., a kazahok pedig a 16. helyen álltak a világranglistán.

A mieink meg a harmadikon, s az előttük lévő franciák és olaszok is mögöttük végeztek az isztambuli vk-viadalon – az olaszok még a nyolc közé sem jutottak...

Ezt az akadályt, mármint a nyolc közé jutást az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összetételű kvartett gond nélkül megugrotta, aztán azonban a spanyolok elleni negyeddöntő nem sikerült, két tussal kikapott a magyar együttes.

Utána ismét megnyerte az asszóit, így végül az ötödik helyen végzett csapatunk.

VILÁGKUPAVERSENY, ISZTAMBUL
Párbajtőr. Férfiak. Csapat. A 16 közé jutásért:
Magyarország–Szingapúr 45:34 (Nagy D. +4, Siklósi +4, Andrásfi +3). Nyolcaddöntő: Magyarország–Kanada 43:35 (Koch +4, Nagy D. +3, Siklósi +3, Andrásfi –2). Negyeddöntő: Spanyolország–Magyarország 37:35 (Nagy D. +5, Siklósi –1, Koch –3, Andrásfi –3). Az 5–8. helyért: Magyarország–Argentína 45:24 (Siklósi +10, Nagy D. +8, Koch +2, Andrásfi +1). Az 5. helyért: Magyarország–Japán 45:34 (Koch +8, Siklósi +4, Nagy D. –1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik