Torna: Kovács és Székely is az első hatban az Eb-n felemáskorláton

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.04.15. 16:32
null
Kovács Zsófia (Fotó: Földi Imre, archív)
Kovács Zsófia az ötödik, Székely Zója pedig hatodik helyen végzett az Antalyában zajló torna Európa-bajnokságon felemáskorláton – derült ki a hazai szövetség közleményéből.

 

A pénteken egyéni összetett ezüstérmes Kovács Zsófia 13.933, míg Székely 13.833 pontot kapott gyakorlatára. Az aranyérmet az olasz Alice D'Amato szerezte meg, a brit Rebecca Downie és a német Elisabeth Seitz előtt.

„Igazából szomorú vagyok nagyon, éremmel szerettem volna hazamenni, akár az első hely is meglett volna, nagyon szép gyakorlatot csináltam, a végén ismét a leugrásban, az érkezésben volt egy nagy hibám! Szomorú vagyok nyilván, de még ott a holnap, próbálom kipihenni magam és a holnapra koncentrálni” – mondta Kovács Zsófia.

„Nagyon örülök annak, hogy pontszerzőként végeztem. Úgy gondolom, hogy ebben az erős mezőnyben sikerült bizonyítanom. Emlékszem arra, hogy amikor elkezdtem ezt a sportágat, anyukámmal otthon néztük azt a Rebecca Downie-t, aki ellen most versenyezhettem. Felemelő volt” – értékelt Székely Zója.

„Összességében jó, hogy mindketten pontszerzők lettek, Zsófi esetében jobb eredményre számítottunk, de hát ilyen a torna. A leugrás előtti pillanatig minden rendben volt. Hozzáteszem: nagyon erős mezőny jött össze Antalyában” – értékelt Draskóczy Imre szövetségi kapitány.

Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke szerint Kovács Zsófia elfáradt a végére. „A csapatversenyben és az egyéni összetettben is nagyot versenyzett. Úgy tűnt, mintha elfáradt volna. Szorítunk neki a zárónapon is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik