Sakk: döntetlen lett a világbajnoki döntő harmadik mérkőzése

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.04.12. 15:22
null
Remiztek Nyepomnyascsijék (Fotó: Getty Images, archív)
Remizett az orosz Jan Nyepomnyascsij és a kínai Ting Li-zsen a sakkvilágbajnoki döntő harmadik, szerdai mérkőzésén a kazah fővárosban, így előbbi megőrizte minimális előnyét.

 

A nemzetközi szövetség honlapján élőben közvetített parti, amelyben Jan Nyepomnyascsij vezette a világos bábukat, a 30. lépésben ért véget pontosztozkodással. A végig kiegyenlített játszma lépésismétléssel ért véget.

Nyepomnyascsij 2–1-re vezet a negyedik mérkőzés előtt, melyre csütörtökön kerül sor.

A párharc 14 partiból áll, és ha az utolsó fordulóban, április 29-én döntetlenre állnak, 30-án rövidített játékidejű mérkőzések határoznak arról, hogy ki foglalja el a sakkvilág trónját a következő két esztendőre.

A 32 éves Nyepomnyascsij a világbajnokjelöltek tornájának megnyerésével biztosította helyét a döntőben, míg a 30 esztendős Ting Li-zsen ugyanott második lett, s azért válhatott az orosz játékos ellenfelévé, mert a regnáló világbajnok Magnus Carlsen, aki a legutóbbi címmeccsen éppen Nyepomnyascsijt győzte le 7,5–3,5-re, visszalépett. A norvég nagymester tavaly október 31-én erősítette meg hivatalosan, hogy motiváció híján nem vállalja a klasszikus sakkban őrzött titulusának megvédését orosz kihívójával szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik