Sportlövő Eb: kilencedik lett a Jákó, Tátrai-Fejes légpisztolyos kettős

PATAI GERGELY (Tallinn)PATAI GERGELY (Tallinn)
Vágólapra másolva!
2023.03.11. 10:09
null
Jákó Miriam a tallinni sportlövő Eb-n kiadta magából, amit lehetett (Fotó: Frank Yvette)
Két körrel maradt le az éremcsatákról a Jákó Miriam, Tátrai-Fejes Miklós kettős a 10 méteres sportlövő Európa-bajnokság légpisztoly vegyes páros számában, a magyar duó a kilencedik helyen végzett az alapversenyben.

Szállingózó hóesésben érkeztek meg szombat reggel a légpisztolyosok a tallinni Unibet Arénához, amely péntektől vasárnapig a sportlövők 10 méteres Európa-bajnokságának ad otthont. Noha a vegyes páros számban nem osztanak kvótát, az olimpia műsorán szerepel, ezért népes mezőny gyűlt össze, 32 duó csatázott a továbbjutásért.

A magyar kettősöket a válogató eredményei alapján állította össze a szakvezetés, és mivel Jákó Miriam megelőzte Major Veronikát, ezúttal ő alkotott párost a férfiaknál győztes Tátrai-Fejes Miklóssal. Az egyéniben hatodik Major Nagy Lászlóval lőtt együtt; ezúttal mind a ketten visszafogott teljesítményt nyújtottak, 559 körrel a 30. helyen végeztek.

Jákó Miriam és Tátrai-Fejes Miklós kettősének azonban jó esélye volt arra, hogy az alapversenyből továbbjutva délután éremért küzdjön. Noha az elején mindkét pisztolyosunknál becsúszott egy 8-as, a folytatásban sorra jöttek a tízesek, így az élő tabellán már a legjobb tíz között állt a páros (az első hat hely ért továbbjutást).

A mieink hasonló ritmusban lőttek, a második sorozat elején Tátrai-Fejes, majd a végére Jákó Miriam is elkapta a fonalat, az utolsó széria pedig nagy izgalmakat hozott. Sajnos a tízesek között Jákó lőtt egy 7-est is, így a magyar páros 573 körrel a kilencedik helyen végzett az Európa-bajnokságon, mindössze két körrel lemaradva a bronzmérkőzésről.

„Egyáltalán nem vagyok csalódott – értékelt lapunknak a verseny után Jákó Miriam. – A pénteki egyéni nem sikerült jól, ahhoz képest sikerült előrelépnem, ezúttal jobban teljesítettem. Kiadtam magamból, amit lehetett, s bár nem minden lövés alakult úgy, ahogy szerettem volna, összességében meg vagyok elégedve az eredményemmel, és várom a csapatversenyt.”

Előbb azonban még a légpuskásoké a főszerep Tallinnban, az egyéni számok alapversenyét kora délután, a döntőket este rendezik – a férfiaknál és a nőknél egyaránt két olimpiai kvóta talál gazdára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik