Sportrádió: Juhász Péter foga a kőgolyóemelés csúcsára fáj

Vágólapra másolva!
2022.11.04. 20:18
null
Juhász Péter
Magyarország egyik legerősebb embere, Juhász Péter volt a Sportrádió Hazafutás című műsorában Szegő Tibor vendége, aki idei jó eredményeinek köszönhetően bejutott az erős emberek novemberi Bajnokok Ligája-sorozatának nagydöntőjébe. Magyar versenyző legutóbb hét évvel ezelőtt indulhatott. A jelenleg 143.5 kilogrammos sportoló többek között arról beszélt, hogy szeretné megdönteni a kőgolyóemelés országos csúcsát.

„A kőgolyó az egyik favorit számom, ebben tudtam a leghamarabb arra a szintre jutni, amivel kiemelkedtem a hazai mezőnyből. Nekem a legkisebb, ami van, az egy 110 kilós golyó, a magyar mezőny 170-180 kilóssal azért elbír, az én egyéni csúcsom 215.5 kg. A nemzetközi mezőnyben 220-230-ig is elmennek, a mindenkori magyar csúcs pedig 232.5 kg. Ez a rekord motivál a legjobban, szeretnék maradandót alkotni. Érzem magamban a potenciált, a kőgolyóemelésem 8-10 kilót javult az elmúlt egy évben úgy, hogy nem csak erre fókuszáltam. Próbálunk csinálni egy kőgolyót, aminek 200 kg lesz az alapsúlya, és ólombetétekkel növelhető a tömege. 240 kg van a fejemben, így egy szép tekintélyes számmal dönteném meg a rekordot” – árulta el a háromszoros magyar bajnok Juhász Péter, aki idei jó eredményeinek köszönhetően bejutott az erős emberek Bajnokok Ligája-sorozatának nagydöntőjébe.

„A kiemelt magyar versenyek közül idén majdnem mindet meg tudtam nyerni. Egy hibám volt, olyan görcs volt a vádlimban, hogy nem tudtam folytatni azt a számot. Ha ezt az egy versenyt nem nézem, akkor mindet magabiztosan meg tudtam nyerni” – foglalta össze évét a civilben tűzoltóként dolgozó sportoló.

„A 24 órás szolgálatban van mód sportfoglalkozásra, van egy jól felszerelt edzőtermünk, illetve egy nagy udvarunk. A tűzoltóságon három-négy autó is van, amit el lehetne húzni. A versenyeken 14-16 tonnás autók vannak, a tűzoltóságon a legkisebb autó is 17” – magyarázta.

Jövőbeli terveit illetően úgy fogalmazott: novemberben indul az alapozó időszak, ami nagyjából áprilisig tart majd. 2023 márciusában szeretne eljutni az Egyesült Államokba, az ohiói erősember-versenyre, amely óriási presztízsű eseménnyé nőtte ki magát, itt rendezik meg a világ legerősebb tűzoltói számára kiírt viadalt is.

„Tárgyalásban vagyunk a Strongman Champions League szervezőivel, hogy 2023-ban a kinti versenyek felvételeit megvásárolnánk, így meg tudnánk itthon is mutatni a televíziónézőknek, hogy is néz ki ez a versenyzés nemzetközi szinten. A lehető legtöbb felületen szeretnék látható lenni – tekintett előre Juhász, aki jelenleg úgy véli, még öt-hét jó év előtte állhat. – Az érzéstől teszem függővé, amíg pezseg a vérem, addig szeretném csinálni.”

A BESZÉLGETÉS AZ ALÁBBI LINKEN HALLGATHATÓ MEG!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik