Sportrádió: Igazából ez még próbaidő nekem – Ungvári Miklós

Vágólapra másolva!
2022.03.22. 19:35
null
Ungvári Miklós (balra) igyekszik átadni a tapasztalatát a fiataloknak (Fotó: judo.hu9
Interjút adott a Sportrádiónak Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmes, háromszoros világbajnoki bronzérmes, háromszoros Európa-bajnok cselgáncsozó, aki versenyzői karrierje után a férfiak szövetségi kapitányaként dolgozik a magyar sikerekért. Egyelőre mg bizonytalan benne, hogy igazán be tudja-e tölteni ezt a szerepe.


„Aki benne volt ebben a sportágban, akár Kovács Anti, vagy én, az tudja, hogy ezt nem lehet teljesen elengedni – mondta Ungvári Miklós. – Múlt héten voltam egy nemzetközi edzőtáborban, ahol a most is aktív versenyzők, mint például az olimpiai bajnok Fabio Basile, behívtak az edzésekre. Engem is még mindig motivál, és lehet, hogy legközelebb is mozgok majd egy kicsit a szőnyegen. Nehéz elengedni, sokkal nehezebb kint, mint versenyzőként bent.”

„Szövetségi kapitányi munkámra mindig úgy tekintek, hogy segítsem a magyar dzsúdósokat. Kicsit idegen ez a szerep. Segítem a sensei munkáját, lesem őt, amikor ott vagyok, és igyekszem átadni a tapasztalataimat a fiataloknak. Ezért is fura picit, amikor szövetségi kapitánynak hívnak, mert nem érzem magam annak. Barátként, egyenrangú versenytársként tekintek minden dzsudokára.”

„Igazából ez még próbaidő nekem. Nem tudom, hogy mennyire tudok beletanulni, vagy hogyan érzem majd magam benne. Még mindig a komfortzónámon kívül esik az edzősködés. 32 évig a másik oldalon voltam, pofonokat, dobásokat adtam vagy kaptam, most egy teljesen másik feladat hárult rám. Korai lenne még megmondani, hogy be tudom-e tölteni ezt a szerepet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik