Birkózó-vb: Szőke Alex magabiztosan elődöntős

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.08. 15:00
null
Az elődöntőért kirgiz vagy német birkózó lesz a magyar ellenfele a pénteki folytatásban (Fotó: Árvai Károly, archív)
A tokiói olimpián ötödik Szőke Alex második mérkőzését is magabiztosan megnyerte, ezzel bejutott a kötöttfogásúak 97 kilogrammos kategóriájának elődöntőjébe az oslói birkózó-világbajnokság pénteki versenynapján – közölte az MTI.

 

Az ESMTK 21 éves versenyzőjére az ukrán Jevhenyi Szaveta elleni 6–1-es sikert követően a német Peter Öhler várt a legjobb nyolc között, akit az első meccséhez hasonló magabiztossággal vert.

A találkozó elején a német nekiugrott a magyar tehetségnek, ám nem tudta meglepni Szőkét, aki átvette az irányítást. A bírók másfél perc után látták elérkezettnek az időt a meddő állóbirkózás megtörésére és a meccs képének megfelelően Öhlert intették meg (1–0). Szőke leküldette riválisát és gyorsan összefogta, majd emelésből szép dobást mutatott be két pontért (3–0) másfél perc után. Az akció után videózás következett, mivel a németek visszanézették az akciót, ám a bírák nem találtak benne hibát, így maradt a két pont, amire a rossz challenge miatt egy újabbat is hozzáírtak (4–0).

Innentől Szőke Alex nagyon okosan birkózott, egészen a meccs végéig nem csupán kiválóan védekezett, hanem aktívabbnak is mutatta magát, s ugyan egy szőnyeg széli akciójából ő terelte először a zónán túlra (4–1), Öhler ezen a ponton kívül mást nem tudott elérni, így a magyar kötöttfogású készülhet az elődöntőre, melyben az amerikai Tracy Gangelo Hancock lesz az ellenfele.

Az elődöntős program 16.45-kor kezdődik Oslóban, majd 18.00-tól a döntős program, melyben a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában Lévai Tamás, a 82 kilósok között pedig Szabó László lép majd szőnyegre a bronzéremért.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik