Asztalitenisz: Hongkongé az első budapesti arany

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2020.02.22. 17:21
null
A győztes vegyes páros
A budapesti asztalitenisz world tour verseny első fináléja óriási csatában dőlt el: a vegyes párosoknál a hongkongi Vong Csün-ting, Tu Hoj-kem kettős öt játszmában győzte le a Patrick Franziska, Petrissa Solja duót.

 

Az első helyen kiemelt, s nem mellesleg a páros világranglistán negyedik helyen álló hongkongi Vong Csün-ting, Tu Hoj-kem egység döntőbe jutása nem jelentett meglepetést, s ugyan a Patrick Franziska, Petrissa Solja kettőst előzetesen „csak” a hetedik helyen rangsorolták, erős párosról van szó, a tavalyi budapesti világbajnokságon bronzérmes volt, szóval az sem számított különösebb szenzációnak, hogy a német duó az aranyéremért küzdött.

Az asztalnál látottak pedig igazolták, hogy ott a helyük, végig partiban voltak az ázsiaiakkal, s a végén csak az ebben a sportágban létező legkisebb különbséggel maradtak alul.

„Úgy álltunk oda az asztalhoz, hogy mindenképpen nyerni szeretnénk. Számunkra jól kezdődött a mérkőzés, ám a folytatásban egy kicsit megtorpantunk, amit a német pár ki is használt. Az utolsó játszmában már nem gondolkoztunk, csak keményen küzdöttünk, és ez kifizetődött. Büszkék vagyunk a budapesti eredményünkre” – mondta az aranyérmes páros férfi tagja, Vong Csün-ting.

WORLD TOUR, BOK-CSARNOK
Vegyes páros
Döntő:
Vong Csün-ting, Tu Hoj-kem (hongkongi)–Franziska, Solja (német) 3:2 (6, –6, 9, –7, 9)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik