Súlyemelő-vb: a kapitány nem tudja, merre jár Magát Krisztina

SZABÓ GÁBORSZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2019.09.21. 17:32
null
Akkor most miért hagyja ki a vb-t Magát Krisztina? (Fotó: MTI, archív)
A három tagból álló magyar miniválogatott megérkezett a súlyemelő-világbajnokság színhelyére, természetesen Magát Krisztina nélkül, akiről szerdai nyomtatott számunkban megírtuk, hogy sérülés miatt távol marad a kulcsfontosságú kvalifikációs viadaltól. De akkor miért csodálkozik a szövetségi kapitány, hogy nem utazott velük Pattayára...?

 

„Fogalmam sincs, mi történhetett, megsérült vagy más a gond, hiszen megvolt a repülőjegye is, és velünk együtt kellett volna eljönnie Budapestről – mondta az MTI érdeklődésére (ma, tehát szombaton!) a válogatott szövetségi kapitánya, Gyurkovics Ferenc. – Nekem nem jelezte, hogy mi az oka otthon maradásának.”

No, ehhez képest a szerdai nyomtatott Nemzeti Sportban maga Magát nyilatkozta a következőket:

„Nem megyek a világbajnokságra, és az olimpiai álmom is szertefoszlott... – nyelte a könnyeit. – A délelőtti edzésen megroppant, »visszareccsent« a térdem. Ne haragudjon, többet most képtelen vagyok mondani...

A nyári játékokon még sohasem szereplő Magát azért siratta a tokiói szereplést (amelynek érdekében tavaly az óvónői állását is otthagyta...), mert súlyos sérülése miatt biztosan nem lesz versenyeredménye az október 31-én véget érő második kvalifikációs időszakban. (A harmadik november 1-jén kezdődik, és 2020. április 30-ig tart.)

A 30 éves Magátot 2013 szeptemberétől két évre tiltották el a versenyzéstől oxandrolon használata miatt, később visszatért, és a 2018-as Európa-bajnokságon összetettben és lökésben ezüst-, szakításban aranyérmet akasztottak a nyakába. Ugyanakkor tudni kell: hét európai ország egyéves büntetését töltötte, így versenyzői nem szerepeltek Bukarestben.

Ennyit a háttérről, ugyanakkor hatalmas kérdőjelek ágaskodnak. Hogy lehet, hogy a szövetségi kapitány, és ezek szerint úgy ahogy van, a Magyar Súlyemelő-szövetség semmit sem tud a versenyzőről.

Hiszi a piszi...

Már abban sem hiszünk, hogy sérülés miatt volt kénytelen nem felhasználni a repülőjegyét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik