Hegymászás: a két magyar szerdán meghódíthatja a csúcsot

Vágólapra másolva!
2018.07.17. 18:45
Suhajda Szilárd és Klein Dávid 7200 méteren jár, s bár az időjárási előrejelzések ellentmondásosak, a tervek szerint szerda délelőtt meghódíthatják a 8080 méter magas Hidden Peaket.

Mivel az utóbbi órákban Klein Dávid és Suhajda Szilárd sem jelentkezett be a műholdas rádión, valószínűsíthető, hogy elérték a 7200 méter magasságban felállított hármas tábort, vagyis teljesítették a Gasherbrum I legnehezebbnek tartott szakaszát, a japán kuloárt. A tervek változatlanok, vagyis a magyar hegymászók kedd éjfélkor indítják meg a tényleges csúcstámadást, s ha minden rendben lesz, szerda délelőtt felérhetnek a 8080 méter magas csúcsra.

Legutóbb 6500 méterről, kettes táborból jelentkeztek be július 16-án, a további emelkedés közben azonban nem lehetséges az információáramlás. A legutóbbi időjárási előrejelzéseket is hétfőn kapták meg, amelyek elemzésével ellentmondásos kép rajzolódott ki a felsőbb régiók időjárási helyzetéről. Az egyik elfogadható mászóidőt mutatott, de volt olyan, amelynek adatai szerint nem indulnának el szívesen a csúcs felé. Mindenesetre Klein Dávid és Suhajda Szilárd a csúcstámadás mellett döntött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik