Súlyemelő Eb: „Lökésben kellett volna egy kicsit nagyobb bátorság”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.04.03. 12:36
A három megszerzett Európa-bajnoki érem – az arany és a két ezüst – ellenére nem teljesen elégedett a súlyemelő Magát Krisztina.

Az M4 Sport Sportreggeli című műsorában kedden azt mondta, eredményekben egy kicsit többet várt magától, és a lökésben hiányzott a bátorság.

„Szakításban teljesen a taktika játszott szerepet, pont annyira mentünk, ami ahhoz kellett, hogy legalább a második hely meglegyen – elevenítette fel a vasárnapi, bukaresti versenyét, melyen az első fogásban végül aranyérmes lett. – Lökésben viszont az utolsó gyakorlatnál biztosra mentünk, ott kellett volna egy kicsit nagyobb bátorság. Még egy-két kiló bennem lett volna.”

A Testvériség SE 29 éves sportolója 104 kilóval nyert szakításban, lökésben 132 kilogrammal, a legjobbjával végzett másodikként, illetve 236-os egyéni csúccsal nyert ugyancsak ezüstöt összetettben. A plusz 90 kilogrammos súlycsoport Eb-címét a lengyel Aleksandra Mierzejewska érdemelte ki 237 kilós összteljesítménnyel, és ő nyerte a lökést is 134 kilóval.

„Fizikailag is jobb formában éreztem magam, mint tavaly, és úgy érzem, mentálisan is rendben voltam, ezért is vagyok egy kicsit csalódott” tette hozzá.

Magát Krisztina doppingvétség miatt két évig, 2013-tól 2015-ig nem versenyezhetett, majd sokáig bizonytalan volt, versenyez-e még. Mint mondta, hiába próbált meg visszatérni, térdsérülésére többször rásérült.

„Úgy döntöttem, hogy akkor egy kicsit elengedem, és ez volt a legjobb döntés. Azt mondtam magamnak, jó, akkor csinálom, mert szeretem, de csak hobbiként. Aztán mégis úgy láttam, hogy van még bennem annyi erő, hogy igenis visszatérjek” – mondta, hozzátéve: azzal ösztökélte magát, hogy egy karriert nem lehet így lezárni „egy buta eltiltással”, ami „egy szerencsétlen választás”, a sérülésére kapott gyógyszer miatt történt.

Magát Krisztina, aki a versenyekre úgy készül fel, hogy emellett óvónőként dolgozik, tavaly három bronzérmet nyert az Európa-bajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik