Európai Játékok: mesterséges kómában az elütött osztrák lány

Vágólapra másolva!
2015.06.12. 11:27
Hazaszállították a baki Európai Játékokról a csütörtökön súlyos közlekedési balesetet szenvedett osztrák szinkronúszókat, Vanessa Sahinovicot és Luna Pajert. A többszörös törést szenvedett Sahinovicot mesterséges kómában tartják, de állapota nem életveszélyes – közölte az Osztrák Olimpiai Bizottság.

A tizenöt éves Sahinovicra Ausztriában további műtétek várnak, egyelőre nyitott kérdés, hogy élsportolói karrierjét tudja-e folytatni, illetve teljesen felépül-e töréseiből.

Sahinovic, Verena Breit és Pajer csütörtök reggel 8.30-kor a sportolói falu járdáján sétált, amikor elütötte őket egy shuttle-busz, amely hivatalos személyeket szállított. Az azeri rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, ennek lezárultáig hivatalos nyilatkozat nem várható.

Verena Breit a kórházi kezelés után visszatérhetett társaihoz. Az osztrák sportolókat öt nagy transzparens és óriási taps fogadta a lelátón a szinkronúszó-versenyek első napján. Ikerpár duójuk, Anna-Maria Alexandri és Eirini-Marina Alexandri hatalmas lelkierőről téve bizonyságot versenyzett pénteken, méghozzá kiválóan: a 4. helyről várják a folytatást. A magyar Fodor Adél és Harcsa Viktória a 15. helyen zárta a reggeli selejtezőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik