„Hideg zuhany” – Lévai Zoltán is lecsúszott a kvótáról Bakiban

KRASZNAI BENCE (Baki)KRASZNAI BENCE (Baki)
Vágólapra másolva!
2024.04.05. 17:32
Lévai Zoltánnak nem jött össze a legjobb kettőbe jutás Bakiban (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A finn Jonni Sarkkinen ellen technikai tussal elszenvedett vereség miatt Lévai Zoltán (77 kg) lecsúszott a kvótáról pénteken, a Bakiban zajló birkózó európai olimpiai kvalifikációs verseny kötöttfogású versenynapján. A pénteken szőnyegre lépő honfitársaihoz hasonlóan májusban, a világkvalifikációs versenyen ő is szépíthet.

 

Lévai Zoltán két U23-as Európa-bajnoki bronzérmest, a bolgár Sztojan Kubatovot és az ukrán Elmar Nuralijevet utasította maga mögé pénteken a Nemzeti Torna Arénában annak érdekében, hogy bejusson a kvalifikációs verseny elődöntőjébe, amelyben, ha legyőzi az U23-as Európa-bajnoki aranyérmes finn Jonni Sarkkinent, kvótát szerez Párizsba.

Az első passzivitási pont Lévai ellen járt (0:1), és lentről pörgetni is tudott Sarkkinen (0:3). A BHSE világbajnoki ezüstérmese zónaszéli helyzetben lényegében négy pontért magára húzta ellenfelét (0:7), és a következő kapaszkodásból sem ő jött ki jobban, újabb két pontért zónán kívülre dobta a finn, ami azt jelentette, hogy Lévai technikai tussal, 9:0-ra kapott ki, így egyelőre neki sem jött össze a kvótaszerzés.

„Hideg zuhany. Pont az egyik kedvenc fogásommal kaptam ki, amire nagyon jól ráérzett. Visszanyalt a fagyi. Ezzel most már nem tudok mit csinálni, az isztambuli világkvalifikációs versenyen mindent megteszek azért, hogy sikerüljön a kvótaszerzés” – fogalmazott a helyszínen Lévai.

BIRKÓZÁS
EURÓPAI OLIMPIAI KVALIFIKÁCIÓS VERSENY, BAKI
Kötöttfogás
77 kg. Elődöntő: Sarkkinen (finn)–Lévai Zoltán 9:0 – technikai tus

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik