Cselgáncs Eb: a hetedik helyen végzett a női válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.28. 13:11
A magyar női válogatott a hetedik helyen végzett a 62. cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi záró napján a budapesti Papp László Sportarénában. A hölgyek a vigaszágon Ausztriától szenvedtek 3:2-es vereséget.

Az első összecsapáson az osztrák Petra Steinbauer két vazarival nyert Tóth Patrícia ellen a -52 kilogrammosok között, (0:1) majd Szabó Katinka lépett szőnyegre Anna Dengg ellen. A magyar versenyző hiába indított többször, a mérkőzés felénél megintették, majd 1:42-nél ellenfele egy vazaarit dobott, amellyel végül nyert. (0:2)

A harmadik meccsen a -63 kilogrammosok mezőnyében Gercsák Szabina ellenfele Kathrin Unterwurzacher volt, akit az egyéni verseny során a miskolci dzsúdós már legyőzött. Megintették az osztrák hölgyet, aki azonban egy jukóval válaszolt. Gercsák is kapott egy intést, a meccs pedig veszni látszott, ám az osztrákot 45 másodperccel a vége előtt lábrafogás miatt megintették, így Gercsák győzött. (1:2)

Következett a Bernadettek csatája a -70 kilogrammosok között, ahol Baczkó ellenfele Graf volt. A magyar dzsúdóst már az elején megintették, majd az osztrák egy jukóval előnybe került, amelyet megtartva már biztossá tette csapata győzelmét. (1:3)

A már tét nélküli mérkőzésen Mészáros Anett ellenfele a +70 kilogrammban Hedwig Lechenauer volt. Az osztrákot megintették, Mészáros pedig egy remek ipponnal nyert, így a végeredmény 3:2 lett Ausztriának.

A magyar női csapat ezzel a hetedik helyen végzett az Európa-bajnokság csapatversenyében.

CSELGÁNCS EB, NŐK, CSAPAT
NEGYEDDÖNTŐ
Magyarország–Hollandia 0:5

VIGASZÁG
Magyarország–Ausztria 2:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik