Cselgáncs Eb: ötödik helyen végzett a férfi csapat

Vágólapra másolva!
2013.04.28. 15:52
null
Ötödikként zárt a magyar férficsapat (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
A magyar férfi csapat az ötödik helyen végzett a 62. cselgáncs Európa-bajnokságon a budapesti Papp László Sportarénában. A Gorjánácz Zsolt, Ungvári Attila, Csoknyai László, Fogasy Gergő, Cirjenes Miklós alkotta ötös Ukrajnától kapott ki 4:1-re. Az Eb-t a grúzok nyerték meg, akik a negyeddöntőben bizonyultak jobbnak nálunk.

Gorjánácz Zsolt ellenfele Georgij Zantarja volt. A magyar fiú erősen kezdett, meg is intették az ukránt. Azonban Zantarja 2:30-cal a vége előtt jukót dobott, majd egy ippont is bevitt, így nyert. (0:1)

A mai napon extázisban dzsúdózó Ungvári Attila Serhij Drebot ellen lépett szőnyegre. Rögtön egy jukóval indított. Ezután felváltva keresték egymáson a fogást - közben Ungvári edzőjét, Bíró Tamást a mérkőzésvezető elküldte a helyéről -, 1:23-mal a vége előtt Drebot robbantott és egy ipponnal eldöntötte a meccset. (0:2)

A HETEDIK HELYEN VÉGEZTEK A NŐI VÁLOGATOTT

A magyar női válogatott a hetedik helyen végzett az Európa-bajnokság vasárnapi záró napján. A hölgyek a vigaszágon Ausztriától szenvedtek 3:2-es vereséget.

A győzelmet az a holland együttes szerezte meg, amely a mieink első ellenfele volt a negyeddöntőben, és győzött 5:0-ra.

Bővebben itt olvashat a hírről!

A magyarok számára már létfontosságú meccsen Csoknyai László és az ukránok eddigi egyetlen Eb-helyzettje (7.), Vitalij Dudcsik következett. Az Atomerőmű SE versenyzője az elején intést kapott, majd dobással próbálkozott, de nem sikerült végigvinnie az akciót. A bíró újabb intéssel sújtotta Csoknyait, aki egy remek vazairval válaszolt. A többiek a padról nyugtatták Csoknyait, aki közben egy újabb intést kapott, de kibírta a nyomást és győzött. (1:2)

Fogasy Gergő és Quedjau Nabali összecsapása következett. A magyar dzsúdós az elején intést kapott, az ukrán ezután jukót ért el. Jött az újabb intés Fogasynak, Nabali pedig ippont vitt be, ezzel eldőlt, hogy az utolsó mérkőzéstől függetlenül Ukrajnáé a bronzérem. (1:3)

Cirjenes Miklós a záró meccsen ipponnal kapott ki. (1:4)

CSELGÁNCS EB, FÉRFIAK, CSAPAT
NYOLCADDÖNTŐ
Magyarország–Lettország 3:2

NEGYEDDÖNTŐ
Magyarország–Grúzia 1:4

VIGASZÁG
Magyarország–Lengyelország
3:2
A 3. HELYÉRT
Magyarország–Ukrajna 1:4


A VÉGSŐ SORREND
FÉRFIAK

1. Grúzia
2. Oroszország
3. Ukrajna és Németország
5. Magyarország

NŐK
1. Hollandia
2. Franciaország
3. Németország és Oroszország
...7. Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik