K-1: Schilt egy fejrúgással lett a Glory bajnoka - videó

Vágólapra másolva!
2013.01.01. 14:01
null
Schiltnek a döntőben már nem volt nehéz dolga
A 39 éves holland Semmy Schilt nyerte meg az első alkalommal megrendezett K–1-es Glory világsorozat tizenhatos döntőjét Japánban, Szaitamában. A fináléban a román Daniel Ghitát győzte le egy nagy erejű fejrúgásnak köszönhetően – tekintse meg a mérkőzést videón!

A World GP-sorozat (WGP) korábbi négyszeres világbajnoka, a holland Semmy Schilt a 2012-es esztendő utolsó napján, a Tokió elővárosában, Szaitamában megrendezett Glory-gálát két K.O., illetve T.K.O.-győzelemmel, és két pontozásos sikerrel nyerte meg.

A 39 éves Schilt a legjobb tizenhat között a K–1 mezőnyében kevésbé ismert francia Brice Guidon elleni második menetes KO-győzelemmel melegített be, majd pontozással legyőzte a holland újhullám képviselőjét, a nálánál 16 évvel fiatalabb Rico Verhoevent. A honfitárs után az elődöntőben a török Saki következett. Ez volt a legnehezebb meccse Schiltnek a nap folyamán, de pontozással ezúttal is győzött (igaz, a mérkőzésvezető tévesen előbb Saki kezét akarta a magasba emelni).

Schiltnek a döntőben már nem volt nehéz dolga, egy nagy erejű fejrúgással az első menetben padlóra küldte a román Daniel Ghitát, és a mérkőzésvezető nem is engedte tovább a küzdelmet. Ghita annak ellenére rogyott össze, hogy nem volt tiszta a találat, Schilt rúgását ugyanis felfogta a román kesztyűje, de akkora erő volt benne, hogy így is padlózott tőle.

Schilt egyébként a könnyebbik ágon jutott el a fináléig. Az alsó ágon ugyanis két háromszoros WGP-bajnok holland is szerepelt, a 42 éves Peter Aerts és a szemproblémái miatt egyszer már visszavonult 36 esztendős Remy Bonjasky. Előbbi sérülés miatt nem jutott tovább a második fordulóba, utóbbi pedig a nyolc között pontozással kikapott a torna egyik nagy felfedezettjétől, a 22 éves marokkói Dzsamal Ben Szaddiktól, akit végül az elődöntőben Ghita állított meg egy hasra mért rúgással.

VIDEÓ: A KÉT ELŐDÖNTŐ ÉS A DÖNTŐ

Schilt győzelmével a Glory-sorozat első világbajnoka lett, és a torna utáni nyilatkozatában azt is elmondta, nem tervez több világbajnoki tornát, vagyis jelen pillanatban úgy tűnik, befejezi pályafutását. A holland klasszis győzelmével négyszázezer dollárt nyert (a második Ghita százezret kapott, a többi induló között pedig további százezer dollárt osztottak szét).

A K–1-ben a korábbi egyetlen szervezet, a FEG (Fighting and Entertainment Group) csődje után több kisebb szervezet jött létre, és mindegyiknek van külön világbajnoki sorozata. A román székhelyű Superkombat nevű szervezet december 23-i gáláján az ukrán Pavel Zsuravljov lett a világbajnok, míg a korábbi egyetlen sorozat, az immár a K–1 Global égisze alá tartozó WGP 2012 december 26-ra, New Yorkba tervezett nyolcas döntőjét idénre halasztották (a pontos dátum még nem ismert).

K–1
A GLORY TIZENHATOS VILÁGBAJNOKI DÖNTŐJE, SZAITAMA
NYOLCADDÖNTŐ
Semmy Schilt (holland)–Brice Guidon (francia) KO, 2. menet
Rico Verhoeven (holland)–Szergej Karitonov (orosz) pontozásos győzelem
Gökhan Saki (török)–Raumaru (dél-koreai) KO, 1. menet
Anderson Silva (brazil)–Igor Jurkovic (horvát) TKO, 1. menet
Remy Bonjasky (holland)–Filip Verlinden (belga) p. gy.
Dzsamal Ben Szaddik (marokkói)–Errol Zimmerman (curacaó-i) p. gy.
Murad Buzidi (tunéziai)–Peter Aerts (holland) Aerts sérülés miatt feladta
Daniel Ghita (román)–Jhonata Diniz (brazil) p. gy.
NEGYEDDÖNTŐ
Schilt (holland)–Verhoeven (holland) p. gy.
Saki (török)–Silva (brazil) TKO, 1. menet
Ben Szaddik (marokkói)–Bonjasky (holland) p. gy.
Ghita (román)–Buzidi (tunéziai)
ELŐDÖNTŐ
Schilt (holland)– Saki (török) p. gy.
Ben Szaddik (marokkói)–Ghita (román) p. gy.
DÖNTŐ
Schilt (holland)–Ghita (román) KO, 1. menet
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik