Török Dániel fejére került a korona a debreceni Főnixben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2007.08.20. 09:17
Több mint ötezer ember lehetett szemtanúja a debreceni Főnix Csarnokban annak, hogy a 2007-es K-1 Magyar Nagydíjon újra magyar versenyző fejére kerül a korona. A debreceni Fontana SE színeiben induló Török Dániel diadalmaskodott a nyolcas mezőnyben.
Török Dániel (balra) bizonyult a legjobbak a Főnixben
Meggyesi Bálint ? archív
Török Dániel (balra) bizonyult a legjobbak a Főnixben
Török Dániel (balra) bizonyult a legjobbak a Főnixben
Meggyesi Bálint ? archív
Török Dániel (balra) bizonyult a legjobbak a Főnixben

Az ötödik K-1 Magyar Nagydíjon hat magyar versenyző mellett a holland Mark Bos és a francia Souleimane Konate szerette volna megszerezni a végső győzelmet. Az első negyeddöntőben a 2003-as győztes, Meiszter Gábor kénytelen volt meghajolni a fiatal Veres Ádám előtt - 3-0-ás pontozással diadalmaskodott a fővárosi fiú -, míg a felsőág másik ütközetében Török Dániel 2-0-ás pontozással bizonyult jobbnak holland riválisánál.

A harmadik negyeddöntőben a francia Konate és a magyar Ferencz József óriási adok-kapokából végül a gall került ki győztesen (3-0-ás pontozás), míg a negyedik párban a hajdúsági szurkolók által elsőszámú favoritnak tartott fontanás Zilai Sándor nem bírt a szintén utcai harcos bajnok, budapesti Jánosi Lászlóval (3-0).

A Magyar Nagydíj elődöntőiben Török Veres ellen, míg Konate Jánosi ellen győzedelmeskedett, egyaránt 3-0-ás pontozással, így a 2005-ös fináléhoz hasonlóan ismét magyar-francia csatát izgulhatott végig a többezres nézőközönség.

A szurkolók buzdításától hajtott Török Dániel a mérkőzés elejétől fölényben volt Konate ellen - a francia fiúra az első menetben számoltak is -, ám a színesbőrű harcost igen kemény fából faragták, és bár többször is megingott, kihúzta a harmadik menet végéig.

A pontozók - teljesen jogosan - Török Dániel 3-0-ás győzelmét hozták ki, így a Fontana SE színeiben induló, korábbi kyokushin karate Európa-bajnok vehette át a győztesnek járó serleget az est sztárvendégétől, a kétszeres K-1 világbajnok, holland Remy Bonjasky-tól.

Török Dániel győzelmével jogot szerzett a 2008 februárjában esedékes, budapesti K-1 Európai-selejtezőn való indulásra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik