Kendó Eb: német és olasz győzelem, két magyar bronz

Vágólapra másolva!
2010.04.11. 18:15
Címkék
A női és férfi egyéni versennyel zárult vasárnap a 23. kendó Európa-bajnokság a debreceni Főnix csarnokban. Délelőtt a harcias hölgyek, délután a rendíthetetlen urak vívtak meg a kontinensbajnoki címért, a magyarok két bronzot nyertek.

A program már reggel elkezdődött, női mezőny 31 hármas csoportban kezdte a küzdelmeket, hogy aztán az egyenes kieséses szakaszban eldőljön, ki a legjobb kendóban Európában.

A magyar csapat (amelynek Erdélyiné Király Barbara, Bővíz Marina, Czimbalmos Mercédesz, Kiss Renáta, Pénzes Eszter, Kozma Edina és Kovács Kinga a tagjai) nagy reményekkel kezdte a párharcokat, ám hiába került be a legjobb 16 közé Bővíz, Király és Czimbalmos is, a negyeddöntőben már csak Bővíz vívhatott, ám ott ő is „elvérzett." Az aranyérmet végül a német Sabrina Kumpf szerezte meg, a szintén német Safiyah Fadai döntőbeli legyőzésével.

A hazai férfi válogatott (Dubi Sándor. Babos Gábor, Dubi Attila, Gasparin Szabolcs, Király Norbert, Tóth Balázs és Váradi Ábel) hatalmas biztatást kapott, és versenyzőink éltek is a bizalommal: a legjobb 32 közé Dubi Sándor, Dubi Attila, Babos, Király és Gasparin is bejutott, így tőlük várhattuk a hazai érmet. A nap magyar hősei végül Dubi Attila, Király Norbert és Dubi Sándor lettek, akik egészen a legjobb 8 közé küzdötték magukat.

Ekkor már sejteni (pontosabban az egy ágra kerülés miatt tudni) lehetett, nem marad el a honi éremszerzés, és nem is maradt. Király jobbnak bizonyult Dubi Sándornál, akinek testvére, Attila legyőzte a cseh Cileket, így két magyar is bejutott az elődöntőbe! Innentől már leginkább az érmek színére voltak kíváncsiak a Főnix nézői, akik végül is két hazai bronzéremnek örülhettek, Dubi Attila és Király Norbert révén.

A fináléban az olasz Mandia és a finn Korhonen csatáját végül az itáliai nyerte, vastaps közepette: szép kicsengése volt egy jó Európa-bajnokságnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik