Áll a Manaslu-expedíció kettes magashegyi tábora is 6400 méteren

Vágólapra másolva!
2009.05.08. 14:06
Felállította kettes számú magashegyi táborát a Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozaton részt vevő alpinistacsoport, amely a Manaslu meghódítását tervezi.

6400 méterig jutott a Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat újabb vállalkozása. A négytagú expedíció (Kollár Lajos, Erőss Zsolt, dr. Szabó Levente, Barna Dániel) 2009-ben a 8156 méter magas Manaslu megmászását tűzte ki célul.

Kollár Lajos, az expedíció vezetője beszámolója szerint már áll a kettes magashegyi tábor 6400 méteren, péntek reggel pedig Erőss Zsolt és talán dr. Szabó Levente és Barna Dániel is megpróbálkozik feljutni a hármas tábor helyszínére. Az idő egyelőre nem alkalmas az érdemi előrehaladásra.

„Ha az idő is megengedi, holnap reggel továbbmennek a hármasig. Még nagyon kevéssé akklimatizálódott a csapat” – mondta a nehézségekről.

„Nem csoda, hiszen a rossz idő miatt sok volt a tespedés. Meglátjuk. A meteorológia, elvileg, kilencedikéig jó időt ígér, de ezt már ismerjük, ragyogó reggelek, és utána 11 órától havazás, szél másnap hajnalig!” – tette hozzá.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik