Rögbi Heineken-kupa: Toulon-Saracens a cardiffi döntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.27. 21:52
null
Wilkinson készülődik rúgáshoz, az ellenfél kezdhet izgulni (Fotó: Reuters)
A rögbi Heineken-kupa (a sportági BL) május 24-i, cardiffi döntőjében a címvédő francia Toulon ellenfele az az angol Saracens lesz, amely az utolsó helyen csúszott be a negyeddöntőbe, aztán az első kiemelt után ezután a másodiknál is jobbnak bizonyult, az elődöntőben például hat célt szerezve aratott K.O.-győzelmet. A Toulon hőse az angolok világklasszis rutinos rúgója, Jonny Wilkinson volt.

 

Morgan Para első félidőben értékesített két büntetőjével halovány életjelet adott magáról Twickenhamben az előző kiírásban döntős francia Clermont, hiszen a vendéglátó Saracens már a szünet előtt három célt vitt. Majd utána még hármat, az idei kiírásban ranglistavezető Chris Ashton duplázott.

A Toulonban Jonny Wilkinson volt a nyerőember, nyolc büntetőjéből hetet, két dropjából egyet váltott három–három pontra, ennyi elég is volt az egy céllal jelentkező Munster elleni sikerhez. Az írek egyébként a 79. percig céltávolon belül voltak, Wilkinson hetedik sikeres büntetője azonban akkor végleg eldöntötte a meccset. A 34 éves, világbajnok (2003-ban döntő érdemei voltak az aranyéremben) rúgóspecialista száz pontjánál senki nem termelt többet a most zajló kiírásban.

RÖGBI, HEINEKEN-KUPA
ELŐDDÖNTŐ
Saracens (angol, 8.)–Clermont (francia, 2.) 46–6
Toulon (francia, 3.)–Munster (ír, 4.) 24–16
Döntő: május 24., Cardiff (Millenium Stadion)

AMLIN CHALLENGE-KUPA
ELŐDDÖNTŐ
Northampton Saints (angol, 5.)–Harlequins (angol, 6.) 18–10
London Wasps (angol, 2.)–Bath (angol, 1.) 18–24
Döntő: május 23., Cardiff (Arms Park)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik