Rögbi BL: angol klasszis volt a franciák vezére Londonban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.28. 18:34
null
Wilkinson klasszisa döntőt ért a Toulonnak (Fotó: Reuters)
Francia rangadót rendeznek a rögbi Heineken-kupa döntőjében (a sportági Bajnokok Ligájában), hiszen a szombaton fináléba jutó Clermont után vasárnap a Toulon is megnyerte elődöntős párharcát. Utóbbi érdekessége volt, hogy a sportág angol szentélyében, Twickenhamben nyertek a franciák a Saracens ellen, méghozzá világklasszis angol légiósuk, Jonny Wilkinson vezérletével és pontjaival.

 

A mérkőzésen nem született cél, így az angolok fiatal válogatott rúgója, Owen Farrell, valamint rutinos elődje, a 2003-as vb-cím fő letéteményese, Wilkinson rúgópárbajáról szólt a találkozó nyolcvan perce. Az első félidőben Farrel három, Wilkinson négy büntetőt értékesített, a fordulás után azonban előbbi már csak egyet tudott szerezni, rutinos kollégája viszont további hármat, amit megtoldott még egy droppal is.

A BL-döntőt május 18-án, a Challenge-kupa fináléját egy nappal korábban rendezik meg, mindkettőnek Dublin lesz a házigazdája. A Heineken-kupában biztosan új győztest hirdetnek, hiszen a Clermont és a Toulon sem jutott be korábban a döntőbe.

RÖGBI BAJNOKOK LIGÁJA (HEINEKEN-KUPA)
ELŐDÖNTŐ

Saracens (angol)–Toulon (francia) 12–24
KORÁBBAN
Clermont (francia)–Munster (ír) 16–10

AMLIN CHALLENGE-KUPA
ELŐDÖNTŐ

Perpignan (francia)–Stade Francais (francia) 22–25
Leinster (ír)–Biarritz (francia) 44–16

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik